fbpx

Колишня голова ФДМ Семенюк-Самсоненко знайдена мертвою

Політика 00:25, 28.08, 2014

Колишня голова Фонду державного майна України Валентина Семенюк-Самсоненко в середу, 27 серпня, знайдена мертвою у власному будинку в селі Чайки, що на Київщині.

За попередніми даними, Семенюк-Самсоненко померла від вогнепального поранення в голову. Про це повідомляє кореспондент ТСН

Поруч з її тілом було знайдено рушницю. Слідство зараз розглядає дві основні версії: вбивство та суїцид.

Валентина Семенюк-Самсоненко народилася на Житомирщині у 1957 році. В 1990 році вона стала секретарем Ружинського районного комітету КПУ і вийшла таким чином на політичну сцену.

Спочатку Валентина Семенюк вступила до лав новоствореної Соціалістичної партії України, але після відновлення діяльності КПУ в червні 1993 року вона перейшла до цієї партії і навіть очолила Ружинський районний комітет Компартії. В 1994 році у другому турі їй вдалося потрапити до українського парламенту. Там вона обіймала посаду Секретаря Комітету з питань агропромислового комплексу, земельних ресурсів і соціального розвитку села. Саме за часів цієї каденції Валентина Семенюк знову змінила політичну партію та вкотре перейшла до СПУ.

У 1998 та 2012 роках вона двічі ставала депутатом Верховної Ради України. У 2005 році Віктор Ющенко призначив Валентину Семенюк головою Фонду державного майна України, через що вона вибула з українського парламенту.

У 2006 році Валентина Семенюк вчетверте потрапила до стін Верховної Ради України. Але вже незабаром вона знову втратила свій мандат, бо залишила за собою посаду голови Фонду державного майна України.

У 2007 році Валентина Семенюк знову намагалася пройти до українського парламенту за списком СПУ, але ця політична сила не змогла подолати прохідний бар'єр.

У лютому 2008 року Валентина Семенюк одружилася з Віталієм Самсоненком і змінила своє прізвище на "Семенюк-Самсоненко". Приблизно тоді же за посаду Валентини Семенюк розпочалася суперечка між президентом України та Кабміном України. Лише Верховна Рада змогла поставити крапку у цій дискусії і звільнити її із посади голови Фонду державного майна України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: