fbpx

Студенти Юридичного інституту ПНУ поїхали в Швейцарію змагатися в судових дебатах

Суспільство 18:44, 19.07, 2017

Юридична компанія MORIS GROUP забезпечила участь команди студентів Юридичного інституту Прикарпатського національного університету ім. Стефаника на IХ міжнародних судових дебатах з прав людини імені Нельсона Мандели у Швейцарії.

IХ міжнародні судові дебати з прав людини імені Нельсона Мандели (The 9th Nelson Mandela World Human Rights Moot Court Competition) проходять з 17 по 21 липня у Палаці Націй у Женеві, інформує прес-служба юридичної компанії MORIS GROUP.

Конкурс представлений Центром з прав людини, який базується в Преторійському університеті, за підтримки Управління Організації Об’єднаних Націй та Верховного комісара з прав людини в Женеві, у співпраці з Регіональним бюро для країн Південної Африки при Організації Об’єднаних Націй Комісар з прав людини (РОСА).

До участі у міжнародних змаганнях допущені 25 найкращих команд з 5 континентів, включаючи Oxford University, Yale University та Юридичний  інститут Прикарпатського національного університету імені Стефаника.

Команда студентів  у складі Ірини Федорович, Костянтина Яша та Наталії Адамович (тренер) пройшла підготовку до фінальних турів та виступила на першому півфіналі змагання.

За результатами півфіналів лише дві найкращі команди переходять до фінального туру, який очолюють судді міжнародних судів та трибуналів.

Тематика цьогорічного змагання пов’язана з проблемами біженців, дискримінації та фундаментальних прав людини. Конкурс проводиться англійською мовою.

Підтримати команду на змаганнях прибув партнер ЮК MORIS GROUP, керівник судової практики ЮК MORIS GROUP, член Chartered Institute of Arbitrators Андрій Савчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: