fbpx

Підсудний командир 5-го батальйону Віталій Комар подав документи, щоби служити на Прикарпатті

Суспільство 06:28, 16.10, 2015

Справу командира 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" Віталія Комара слухає Богородчанський районний суд. Зараз судові засідання перебувають на етапі допиту свідків від сторони обвинувачення.

"Ми виходили у такому стані, що вже нічого не хотіли. Звідти виїхала вся важка техніка. А що ми могли на шкільних автобусах?! Ми називали автобус "жовтий БТР". Вони були такі, що жінка може через них макарони цідити. Коли відходили, то їхали у бронежилетах. Ми звикли до них, навіть спали у них. А дехто їхав навіть у касці, аби дощ на голову не падав", – розповів один зі свідків на останньому судовому засіданні, інформує ГК.

"Ми їхали у Делятин, аби залишитися живими. І дякуємо комбату за це", – сказав інший.

"Командира батальйону ми на руках би носили!" – заявив суду демобілізований військовослужбовець.

Сам Віталій Комар розповів, що подав документи, аби його перевели у гірсько-піхотну бригаду, яка базуватиметься на території Прикарпаття.

"Я – військовий і буду служити Україні", – заявив полковник.

Досудове розслідування у справі Віталія Комара тривало рік, і тепер військова прокуратура Південного реґіону передала справу до суду  перше засідання відбулося 17 серпня на Івано-Франківщині в Богородчанському районному суді. 

Комбатові висунули звинувачення за ст. 402, 406 та 409 КПК України (ухиляння від служби в бойовій обстановці, непокора та бездіяльність).

Читайте також: На суді у справі командира батальйону "Прикарпаття" в Богородчанах заслухають 170 свідків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: