fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Комбат батальйону "Айдар" у Франківську: "Треба створити батальйон "Рада", а командиром призначити Кулювлоба

Комбат батальйону "Айдар" у Франківську: "Треба створити батальйон "Рада", а командиром призначити Кулювлоба

Політика 14:24, 21.10, 2014

Командир добровольчого батальйону "Айдар" Сергій Мельничук на прес-конференції в Івано-Франківську розповів, чому Верховна Рада не внесла до порядку денного зміни до виборчих законів, які б дозволили учасникам антитерористичної операції проголосувати на парламентських виборах 26 жовтня.

"З нинішньої Ради треба створити батальйон "Рада", командиром призначити Кулювлоба і відправити на передову, у Щастя, замість нас", – сказав Сергій Мельничук.

За його словами, попри те, що парламент не підтримав зміни до законодавства, бійці "Айдару" таки будуть голосувати у Старобільську та Щасті. Хоча у Щасті вибори можуть і не відбутися.

"У 114-му окрузі, який повністю під ворогом, дільниці винесли на Новоайдар, і там будуть голосувати. У 105-му окрузі з центром у місті Щастя балотуються два представники від батальйону і стовідсотково мав би пройти наш кандидат, представник батальйону", – розповів Мельничук.

Втім, за його словами, п’ять днів тому батальйон отримав наказ вийти із зони АТО всім підрозділом.

"Я відповів командуванню Збройних сил України і головнокомандувачу, що злочинні накази батальйон виконувати не буде. Тому що цей наказ не військовий, а політичний", – розповів айдарівець.

Вчора цей наказ був скасований.

"Нас хотіли звідти прибрати, тому що ми не дамо сфальсифікувати там вибори. Зараз там балотується колишній начальник УМВС, при якому бойовики захопили місто, балотується вся верхівка Луганської області – сепаратисти намагаються пройти до парламенту. Готуються вкидання бюлетенів, каруселі", – каже Мельничук.

Він обіцяв, що бійці контролюватимуть кожну дільницю, щоб не допустити фальсифікацій, та супроводжуватимуть бюлетені до Києва.

Боєць батальйону "Айдар" Петро Шкутяк також висловив свою думку з приводу того, чого ВРУ не дозволила голосувати солдатам.

"Тому що солдати, які пройшли передову, це не ті солдати, які в казармах голосували по команді. Ці солдати будуть голосувати так, як їм підказує їхній розум та їхнє серце, і вони ніколи не дозволять сфальсифікувати результати виборів. Тому немає інтересу, щоб вони сьогодні голосували. Можливо, є переживання, що люди, які пройшли цю війну, об’єднаються у Верховній Раді і будуть тримати одну думку і одну позицію. Але я надіюся, що ми це переборемо", – сказав Шкутяк.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: