fbpx

Комісія не виявила значних порушень при організації харчування у франківській школі № 17

Суспільство 10:47, 20.03, 2016

Комісія управління освіти і науки Івано-Франківська, створена для здійснення контролю за харчуванням дітей у навчальних закладах, перевірила якість харчування у ЗОШ №17.

Послуги з організації гарячого харчування у цьому закладі надає приватний підприємець Гаврилів Галина Володимирівна.

Примірне двотижневе меню погоджене Івано-Франківським міськрайонним управлінням Держсанепідемслужби в Івано-Франківській області окремо для учнів 1-4 класів (сніданок, обід) та для учнів 5-11 класів (сніданок, обід), інформує управління освіти і науки МВК.

Приготовлені страви відповідають меню та технологічним картам. Відзначено чітку систематизацію калькуляційних карт на всі види страв (калькуляційні картки розроблені помісячно з урахуванням загальної вартості сировинного набору, ціни однієї страви, 40% націнки).

Спостерігається невідповідність вагових норм на користь дітей за рахунок вітамінізованих салатів та риби.

За кількістю та асортиментом у шкільному буфеті переважають фасовані кондитерські вироби (30 найменувань, що становить 51% від загального асортименту страв); 27% від загального асортименту становлять вироби власного виробництва (випічка).

В асортименті кондитерських виробів наявні продукти, до складу яких входять харчові добавки. Протермінованої продукції не виявлено.

Бутильована негазована сертифікована вода, переварена вода з лимоном із зазначеною датою приготування наявна у вільному доступі для дітей.

Відзначено дієву роботу керівника школи (Новікова Д. П.) у співпраці з приватним підприємцем, батьками щодо організації різноманітного та збалансованого гарячого харчування учнів. Створено умови для охоплення різними видами харчування усіх вихованців школи. Гарячим харчуванням щодня охоплено понад  50% учнів. Укладено чіткий графік харчування учнів, які харчуються за кошти міського бюджету та за кошти батьків.

Приміщення для зберігання продуктів харчування у задовільному стані. Холодильне обладнання утримується в чистоті з дотриманням товарного сусідства. На продуктах харчування наявні позначення дати виготовлення та фасування продукції. Температурний режим контролюється. Проводиться своєчасне розморожування холодильного  обладнання.  

Посуд використовується за призначенням, маркований, оновлений. Тарілки, чашки, столові прибори якісно помито. Працівники харчоблоку одягнені в чисті білі халати та ковпаки. Наявні чисті рушники для рук, блакитного кольору фартухи.

Приміщенню шкільної їдальні 45 років. Здійснено заміну газових плит на електричні, встановлено нові  ванни для миття посуду, оновлено лінію видачі готових страв, встановлено металопластикові  вікна, підлогу вкладено новою плиткою. Передбачено здійснити заміну кришок столів та лавок.

Загальний санітарний стан харчоблоку та обідньої зали задовільний. Проведено відбір зразків страв для  фізико-хімічних та мікробіологічних досліджень (сосиски "Елітні", масло солодковершкове).  

Нагадаємо, 23 лютого міський голова Івано-Франківська підписав розпорядження "Про створення комісії для здійснення контролю за харчуванням дітей у навчальних закладах міста".

Як писав КУРС, комісія вже оприлюднила результати перевірки якості харчування у ЗОШ № 24, після того у ЗОШ №19, ЗОШ №28 та ЗОШ №13.

Свою перевірку за харчуванням дітей провели у кількох школах громадські активісти міста спільно з спеціалістами ДП "Івано-франківськстандартметрологія".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: