fbpx

Комісія рекомендувала Микитинецькій школі покращити естетичний вигляд обідньої зали

Суспільство 16:45, 24.03, 2016

Комісія для здійснення контролю за харчуванням дітей у навчальних закладах міста, створена в управлінні освіти і науки міськвиконкому Івано-Франківська, 24 березня 2016 перевірила організацію харчування учнів у Микитинецькій ЗШ.

Послуги з організації гарячого харчування у цьому закладі надає приватний підприємець Черниш Марія Федорівна.

Примірне двотижневе меню погоджене Івано-Франківським міськрайонним управлінням Держсанепідемслужби в Івано-Франківській області окремо для учнів 1-4 класів (сніданок, обід) та для учнів 5-11 класів (сніданок, обід). Меню-розклад складене єдиним для усіх дітей закладу, з однаковим виходом страв, не враховано вікові норми харчування, інформує управління освіти і науки МВК.

Укладено вільний вибір страв з чотирьох найменувань.

Спостерігається відповідність приготовлених страв до меню, технологічних карт. Калькуляційні картки на всі види страв систематизовані.

Договори на постачання продуктів харчування представлені частково. Супровідні документи на продукти харчування представлені, систематизовані за групами товарів.

Графік видачі страв укладено та дотримується. Щодня гарячим харчуванням охоплено понад 50% учнів. Порції видаються учням своєчасно, в момент їхньої присутності в обідній залі. Тарілки, чашки, столові прибори чисто вимиті.

Спостерігається невідповідність вагових норм у порції, виданій учням (голубці – на 52 г більше, ніж у щоденному меню). Спостерігається невідповідність вагових норм у порції, виданій учням (картопляні зрази – на 35 г, салат з капусти – на 10 г більше, ніж у щоденному меню). Під час опитування учні школи висловлювали схвальні відгуки щодо якості приготовлених гарячих страв:

Асортимент буфетної продукції є обмеженим, переважають фасовані кондитерські вироби (6 найменувань, що становить 37% від загального асортименту страв). У ході перевірки виявлено, що у більшості представлених кондитерських виробах містяться штучні ароматизатори, підсилювачі смаку.

Протермінованої продукції не виявлено.

Питний режим – бутильована негазована сертифікована вода у вільному доступі в кожному класному приміщенні. Вітамінізований напій (кип’ячена вода з лимоном)  у вільному доступі з встановленою датою приготування.

Харчоблок, обідня зала сучасного планування. Достатня кількість приміщень для зберігання продуктів харчування. У наявності один холодильник. Продукти харчування зберігаються у герметичних упакуваннях з встановленим терміном придатності. Здійснюється закупка продуктів харчування на один-два дні. Стан зберігання продуктів задовільний.

Дезінфікуючі засоби наявні. Представлені супровідні документи на підтвердження якості миючих і дезінфікуючих засобів. Інвентар для прибирання маркований, в достатній кількості, зберігається у спеціально відведеному місці.

На харчоблоці працює одна працівниця, вона ж і приватний підприємець, і кухар. Продуктивність її праці досить висока.

Одяг працівника харчоблоку: халат голубого кольору без рукавів, ковпак білого кольору, наявний рушник для рук.

Загальний санітарний стан – задовільний. Рекомендовано покращити естетичний вигляд  приміщення обідньої зали.

Столи, лавки оновлені у 2008 році.

Проведено відбір зразків страв для фізико-хімічних та  мікробіологічних досліджень (масло солодковершкове, "сосиска в тісті").

Нагадаємо, 23 лютого міський голова Івано-Франківська підписав розпорядження "Про створення комісії для здійснення контролю за харчуванням дітей у навчальних закладах міста".

Як писав КУРС, комісія вже оприлюднила результати перевірки якості харчування у ЗОШ № 24, після того у ЗОШ №19ЗОШ №28, ЗОШ №17 та ЗОШ №13.

Свою перевірку харчування дітей провели у кількох школах громадські активісти міста спільно з спеціалістами ДП "Івано-франківськстандартметрологія".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: