fbpx

Коровам Коломийщини покажуть депутатів Івано-Франківської обласної ради

Суспільство 13:44, 23.06, 2016

Завтра відбудеться тематична сесія Івано-Франківської обласної ради: депутати їдуть на Коломийщину оглядати поля і худобу та міркувати над розвитком сільського господарства.на Прикарпатті.

Основне питання в сільськогосподарській галузі області – це проблеми тваринництва. 90% коштів, передбачених комплексною програмою розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2016-2020 роки, спрямували саме на тваринництво.

Про це йшлося сьогодні на засіданні постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин. 

"Я прошу вас підтримати спільне розпорядженя двох голів (ОДА та облради), щоб збільшити нашу програму на 500 тисяч гривень", – зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА Марія Савка.

Гроші підуть на стабілізацію ситуації у тваринництві, покращення селекційної роботи, нарощування поголів’я худоби.

Депутат Василь Гладій наголосив, що цьогоріч для вирішення питань, пов'язаних із сільським господарством, буде скликана тематична сесія.

"Вперше у цьому скликанні буде тематична сесія, це для того, щоб акцентувати увагу на окремих архіважливих питаннях для області. Для нас сільське господарство є важливим. Наступну виїзну сесію проведемо з проблем лісового господарства. Можливо, вона відбудеться ще до кінця року", – зазначив Василь Гладій.

Завтра пленарне засідання сесії Івано-Франківської обласної ради відбудеться на Коломийщині: депутати відвідають успішне фермерське господарство "Прометей" свого колеги Петра Книшука. Обранцям покажуть поля і пасовиська господарства та корів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: