fbpx

Комісія щодо незаконної забудови довкола міського озера пропонує меру замовити комплексний ДПТ території

Суспільство 12:26, 02.11, 2016

Сьогодні відбулося засідання Тимчасової контрольної комісії Івано-Франківської міськради щодо незаконної забудови біля міського озера. Комісія визнала, що не має впливу на міськвиконком, та взялася діяти через міського голову.

Комісія заслухала начальника Управління з питань держархбудконтролю виконавчого комітету Івано-Франківської міськради Тараса Рибака.

"На цей час в Івано-Франківську здійснюється будівництво близько тисячі об’єктів. Тому перевірки здійснюються постійно, у тому числі й біля міського озера", – зазначив Рибак.

"На підставі перевірки Мазепи, 144 винесено припис, оштрафовано замовника та дано йому місячний термін виправити порушення, які виявлені", – зазначив Рибак. За його словами, припис стосувався порушення будівельних норм – поверховості, зокрема усунення проблеми або узаконення. Якщо поверховість відповідатиме будівельним нормам, то будівлю можна узаконити – внести коригування у проект, пояснив Рибак.

Посадовець повідомив, що в результаті перевірок анульований дозвіл на початок будівництва оздоровчо-фізкультурного комплексу поблизу кафе "Плай" на вулиці Ленкавського – на цей час будівництво зупинене.

Запланована перевірка і на Мазепи, 140 та Саєвича, 5, а також будівництва на Південному бульварі поблизу будинку №36.

Комісія запропонувала начальнику Управління з питань держархбудконтролю виконавчого комітету Івано-Франківської міськради Тарасу Рибаку не приймати в експлуатацію закінчені об’єкти будівництва на вул. Мазепи, 144 та Саєвича, 5 та провести перевірку вищезгаданих об’єктів на дотримання вимог законодавства, будівельних норм, держстандартів і правил під час будівництва.

Активістка Наталія Сербин зауважила, що очевидно, що Рибак не готовий і не володіє ситуацією. І поцікавилася, скільки йому часу потрібно, щоб підготувати інформацію щодо перевірки об’єктів навколо озера. Він зазначив, що біля озера є близько 10 об’єктів, але, окрім цього, близько 1000 об’єктів по місту, і не можна відкласти всі решту перевірок і займатися лише озером. Тому на перевірку потрібно близько трьох місяців. Однак за вищезгадані 10 об’єктів Рибак пообіцяв відзвітувати комісії за місяць.

Окрім цього, директору департаменту правової політики Надії Кедик пропонується вивчити питання та проінформувати комісію про можливість розірвання договору оренди земельної ділянки площею 4 га, укладеного з ТзОВ "Гаразд-Україна".

Управлінню фінансів міськвиконкому комісія пропонує поінформувати про можливість використання частини внесків пайової участі замовників у розвитку інфраструктури населеного пункту на модернізацію інженерної інфраструктури міського озера.

Міському голові Руслану Марцінківу пропонується внести до порядку денного найближчого засідання виконкому питання про замовлення розробки комплексного детального плану території навколо міського озера.

Активістка Наталія Сербин запропонувала ще Центру рекреації очистити озеро, а департаменту благоустрою зайнятися благоустроєм навколо озера. Відповідне звернення вона направить до виконкому. Активістка зауважила, що потрібно діяти через міського голову, оскільки ані громадські активісти, ані члени комісії впливу на виконком не мають.

Активіст ГО "Поступовий гурт франківців" Андрій Кузь нагадав, що минулого року їх громадська організація судилася із "Гаразд-Україна" і тричі намагалася через суд витребувати у забудовника проект будівництва.

Представник забудовника пред’явив ксерокопію скасування декларації. Кузь зазначив, що попри це будинок вже збудований і його якось будуть здавати в експлуатацію. Він запропонував внести пропозицію на отримання інформації, чи є нова реєстрація декларацій на забудови навколо міського озера.

Нагадаємо, комісія вже зверталася до Держархбудінспекції, щоби призупинити будівельні роботи навколо міського озера

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: