fbpx

Комісія щодо забудови території міського озера просить прокуратуру перевірити законність будівництва 16 об’єктів

Суспільство 17:18, 09.06, 2016

Тимчасова контрольна комісія міської ради щодо незаконної забудови території довкола міського озера у парку Івано-Франківська звернулася до Департаменту архітектури, прокуратури та ДАБІ.

На сьогоднішньому засіданні комісія розглянула два питання – про розробку детального плану території навколо міського озера та про перевірку земельних ділянок на відповідність будівельних робіт законодавству.  

ТКК рекомендувала Департаменту архітектури винести на сесію Івано-Франківської міської ради проект про розробку детального плану території довкола міського озера.

Також комісія звернулася до Івано-Франківської міської прокуратури та міської архітектури, а також управління Держархбудконтролю в області з проханням перевірити законність ведення будівництва 24 суб’єктів підприємницької діяльності та забудову за 16 адресами.

Прокуратуру просять перевірити законність виділення в оренду, видачу дозвільних документів та будівництва. А ДАБІ відповідно має з’ясувати, чи видавалися Деклараціі на початок будівництва.

До переліку об’єктів, які потребують перевірки, додатково внесли і ділянку футбольного поля Коледжу фізвиховання, оскільки активісти мають інформацію, що його хочуть забудувати.

Наступне засідання комісії, на якому планують прийняти остаточне рішення щодо забудови ПП "Вамбуд" біля озера, відбудеться наступного вівторка, 14 червня. Після того комісія дослідить, чи законні забудови на Саєвича, 5-А, Мазепи, 144 та ін.

Нагадаємо, на минулому засіданні Тимчасовій контрольній комісії міської ради забудовник ПП "Вамбуд" представив три варіанти забудови біля міського озера в Івано-Франківську. Один із них передбачав компромісний варіант – зведення не трьох, а лише однієї багатоповерхівки. 

Нагадаємо, раніше ТКК закликала міську владу оновити і оприлюднити містобудівний кадастр.

Як писав КУРС, будівельна компанія "Вамбуд" планує продовжити будівництво на вулиці Ленкавського поруч із міським озером. Зокрема, по вулиці Ленкавського, 17-г, де вже майже завершена перша багатоповерхівка, будівельна компанія планує завершити ще дві.

Будова викликала чималий резонанс: громадські активісти вимагали зберегти ділянку як зелену зону.

Тоді "Вамбуд" запропонував компроміс: компанія готова повернути у власність міста частину ділянки і за власні кошти облаштувати на цій площі сквер, дитячі майданчики і міні-футбольне поле. 8 квітня, виконком підтримав цю пропозицію, в тім числі і сам Руслан Марцінків. Директор ПП "Вамбуд" Микола Ковальчук також заявив про відмову від участі в забудові сусідньої ділянки площею 4 га, яку орендує компанія "ТзОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд".

Одне із засідань ТКК було виїзним – Ковальчук показав депутатській комісії будмайданчик біля озера і розповів про плани з облаштування території.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: