fbpx

Комітет Європарламенту затвердив безвіз для України

Суспільство 15:20, 09.03, 2017

Україну включили до списку третіх країн, громадяни яких звільняються від необхідності мати візи при перетині зовнішнього кордону ЄС.

Комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) 9 березня затвердив проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги, пише Тиждень.UA з посиланням на LIBE.

39 членів комітету проголосували за рішення, один утримався і ще четверо проголосували проти.

Зазначимо, це питання було терміново включене до порядку денного засідання комітету. Далі, за процедурою, проект рішення про скасування візового режиму для України законодавчий орган ЄС проголосує на пленарному засіданні 5 квітня. Після остаточного затвердження Радою ЄС безвіз для українських громадян набуде чинності на 20-й день після опублікування, що станеться у червні.

Раніше віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що введення безвізового режиму між Європейським Союзом і Україною вимагає ще п'яти процедурних моментів з боку європейських інституцій.

Як повідомлялося, у вівторок, 28 лютого, на консультаціях країн-членів ЄС, представників Європарламенту та Єврокомісії було досягнуто згоди щодо запуску візової лібералізації для громадян України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: