fbpx

Комунальники Франківська піднімають тарифи на ритуальні послуги

Суспільство 17:40, 04.08, 2014

Івано-Франківське комунальне підприємство "Міська ритуальна служба" планує підвищити вартість послуг, пов'язаних з похованням. Відповідний проект рішення працівники підприємства представили на громадських обовореннях.

Економіст комунального підприємства "Міська ритуальна служба" Дарія Дехтяр пояснює, що підняття тарифу на ритуальні послуги в Івано-Франківську пов’язане зі збільшенням вартості послуг, закладених в тариф. Зокрема, зросла мінімальна заробітна плата, відповідно збільшилася сума відрахувань від зарплати до бюджету. Також на підприємстві збільшилися загальновиробничі витрати на 13%, зросли ціни на паливно-мастильні матеріали тощо.

Так, оформлення договору (замовлення на організацію та проведення поховання) зросте від 5,20 до 6,40 грн, оформлення свідоцтва про поховання – з 3 до 3,8 гривень, поховання урни з прахом померлого в землю зросте з 77,90 до 103 гривень. Копання могили ручним способом, яке коштувало від 253 до 689 гривень, за новим тарифом вартуватиме від 468 до 912 гривень, залежно від довжини могили. Вартість копання могили механізованим способом становитиме від 266 до 580 гривень (коштувало від 215 до 470 гривень).

Нові тарифи вступлять в дію після їх затвердження виконавчим комітетом міської ради, орієнтовно – з 1 вересня 2014 року.

Востаннє тарифи на ритуальні послуги, які надає КП "Міська ритуальна служба", піднімалися 29 серпня минулого року

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: