fbpx

Комунальники показали, який вигляд матиме острівець безпеки на Довженка, 16

Суспільство 15:02, 25.01, 2017

У 2016 році департамент житлової, комунальної політики та благоустрою замовив виготовлення проектно-кошторисної документації на влаштування острівця безпеки по вул. Довженка, 16.

Окрім будівництва самого острівця, в проекті передбачено нанесення нової дорожньої розмітки, встановлення відповідних знаків та мощення пішохідних доріжок від переходу до тротуарів, інформує прес-служба департаменту.

Реалізація проекту запланована на 2017 рік.  

"Ми переконані, що облаштування острівців безпеки (чи навіть роздільної смуги) на вулиці Довженка дозволить відчутно знизити швидкість руху транспорту на ній, підвищити увагу водіїв, а відтак підняти рівень безпеки пішоходів при переході цієї вулиці. У випадку, якщо облаштування острівця безпеки в цьому місці виправдає наші сподівання та отримає схвальні відгуки місцевих жителів, така практика буде поширена на інші ділянки цієї вулиці", – йдетсья у повідомленні прес-служби. 

Окрім того, Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою протягом 2016 року виготовив ряд проектів на влаштування елементів дорожньої інфраструктури, які покликані підвищити безпеку усіх учасників руху в місті. 

В першу чергу мова іде про так звані "магістральні" вулиці. Саме вони є найбільш фатальними у статистиці ДТП: Надрічна, Івасюка, Тисменицька, Незалежності, Івана Павла ІІ, Миколайчука тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: