fbpx

Комунальники показали, як буде виглядати піднятий перехід на Хоткевича. ФОТО

Суспільство 10:52, 10.04, 2017

В Івано-Франківську розпочали облаштування піднятого пішохідного переходу навпроти центрального виходу зі школи №19. Облаштовують перехід за грантові кошти ПРООН та Європейського Союзу.

Про це у мережі Фейсбук повідомив начальник відділу дорожньої інфраструктури Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Мирослав Федорків.

Проектно-кошторисна документація піднятого пішохідного переходу була розроблена Департаментом житлової, комунальної політики та благоустрою наприкінці минулого року. 

З міського бюджету на цей об'єкт не буде витрачено жодної гривні, оскільки міська рада здобула перемогу у спільному проекті ПРООН та Європейського Союзу "Доступний Івано-Франківськ". Відтак будівництво об'єкту здійснюється в рамках програми доступності для людей з особливими потребами. 

"10 листопада минулого року на цьому місці трапилася ДТП, постраждав школяр. Після облаштування піднятого пішохідного переходу усі водії, минаючи школу, змушені будуть скидати швидкість до 10-15 км/год. Це дозволить мінімізувати ризики виникнення небезапечних ситуацій, в яких можуть постраждати діти", – пише Мирослав Федорків.

Мирослав Федорків зазначає, що протягом тижня рух транспорту цією ділянкою вулиці буде обмежений. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: