fbpx

Конкурс "Коронація слова" нагородив переможців

Суспільство 22:37, 17.06, 2016

16 червня на урочистій церемонії оголошені імена переможців цьогорічної "Коронації слова".

У номінації "романи" першу премію здобула Тетяна Пахомова за рукопис "Я, ти і наш мальований і немальований Бог", друге місце зайняла Юлія Кубай, третє у Сергія Батурина.

Найкращими сценаристами, повідомляє Літ-Акцент, визнали Михайла Шворака (ІІ премія) та Миколу Терещенка (ІІІ премія). За драматургію відзначені Оксана Драчковська, Володимир Купянський та Олег Миколайчук (перша, друга і третя премії, відповідно).

За пісенну лірику перше місце віддали Оксані Самарі, друге – Дарині Гладун, третє – Ірині Шушняк-Федоришин.

В окремі номінації журі винесло дитячу літературу. За прозові твори для дітей відзначені Володимир Читай, Василь Тибель, Мія Марченко та Олена Крижановська. За кіносценарії до дитячих фільмів – Олександр Есаулов і Лана Ра. Лауреатами у галузі дитячої драматургії стали Анастасія Нікуліна й Ольга Байбак.

З-поміж авторів, що пишуть пісенну лірику для дітей, обрали Людмилу Живолуп, Сергія Сірого і Володимира Даника. Людмила Живолуп перемогла ще у одній номінації – "Віршовані твори для дітей". Окрім неї, у цій номінації нагородили також Любов Мащенко та Олександра Зубченка.

Також під час урочистої церемонії відбулося вручення літературної відзнаки "Золотий письменник України"*. Її отримали Тимур Литовченко, Сергій Пономаренко, Любко Дереш, Дара Корній, Ганна Чубач, Сергій Ухачевський та Алла Сєрова.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: