fbpx

Конкурс на 80 тисяч: стартувала зимова хвиля "Міських Ґрантів" від платформи "Тепле Місто"

Суспільство 13:53, 21.08, 2017

21 серпня під гаслом “Роби зміни” стартувала зимова хвиля програми “Міські Ґранти” від платформи “Тепле Місто”, спрямованої на підтримку соціальних ініціатив у Івано-Франківську. Загальний бюджет конкурсу збільшився з 60 до 80 тис. грн.

Максимальна сума на один проект у цій хвилі становить 20 тис. грн. Заявки можна подавати з 21 серпня до 21 вересня включно.

Проекти, що подаються на конкурс, мають бути некомерційними, приносити користь місту і громаді та відповідати одному з семи визначеними тематичними напрямкам програми, повідомляють організатори. Зокрема, це:

·         міський простір: міське середовище, вуличні меблі, зелені зони, дружність міста до всіх груп мешканців;

·         сучасне мистецтво: події, виставки, мурали, перформанси, просвітницькі проекти;

·         гарячий спорт: вуличний спорт, масовий спорт, рекреаційні активності в місті;

·         стала мобільність: велосипедний рух, пішохідний рух, громадський транспорт;

·         екологія та енергоефективність: демонстраційні проекти, змагання, квести;

·         прогресивна освіта: неформальна, альтернативна, сучасна, практична, а також ініціативи, пов’язані зі змінами традиційної системи освіти;

·         розвиток прогресивного підприємництва: проекти, направлені на активізацію в бізнес-середовищі міста інтелекту, спроможності, сталості та взаємодії з іншими.

Для кожної хвилі “Міських Ґрантів” запрошуються незалежні експерти, які обирають переможців.

“Після завершення прийому заявок експерти оцінюють надіслані проекти за 8 критеріями, такими як актуальність, зрозумілість, інноваційність, ефективність та стійкість проекту, компетентність команди, залучення цільової аудиторії та тому наскільки проект сприяє розвитку співпраці між жителями, організаціями та установами.

8-10 команд, які отримали найбільшу кількість балів проходять в ІІ тур, що передбачає співбесіду з незалежною комісією. Відповідно, після 15 хв. співбесід експерти визначають 4 проекти, які отримають організаційну та фінансову підтримку від платформи”, – розповідає координатор програми “Міські Ґранти” Назарій Максимів.

Дізнатися детальніше про умови конкурсу можна на сайті платформи “Тепле Місто” http://warm.if.ua/projects/city-grants або на сторінці у Facebook https://www.facebook.com/CityGrantsIF.

Нагадаємо, що платформа "Тепле Місто" започаткувала програму підтримки прогресивних міських ініціатив під назвою "Міські Ґранти" у 2015 році. Загалом вже було підтримано 25 таких проектів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: