fbpx

Косівського міліціонера-хабарника суд покарав штрафом

Суспільство 16:17, 25.07, 2016

Косівський районний суд розглянув справу слідчого райвідділу міліції, який за хабар в 1,3 тис. доларів мав намір закрити кримінальне провадження за ухилення від мобілізації.

Косівський районний суд Івано-Франківської області розглянув справу про одержання хабара старшим лейтенантом міліції. Як повідомляють "Паралелі", про це йдеться в рішенні суду, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

В ході судового засідання встановлено, що 26 травня 2015 року слідчий Косівського районного відділення міліції вимагав та одержав 1 тис. 300 дол. США неправомірної вигоди (згідно офіційного курсу Національного банку України це 27469 гривень).

За ці кошти слідчий Сав'юк обіцяв місцевому мешканцю сприяти у вирішенні питання щодо закриття кримінального провадження за ухилення від призову за мобілізацією.

Передача коштів відбувалась у приміщенні кафе "Рояль", що в місті Косів. Після одержання грошей старшого лейтенанта затримали.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 369-2 КК України визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся та просив його суворо не карати.

Враховуючи всі обставини справи та особу обвинуваченого, суд ухвалив слідчого Сав'юка визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2КК України та призначити йому покарання у вигляді штрафу однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: