fbpx

Косівського посадовця, якого спіймали на хабарі, випустили з-під варти у залі суду

Суспільство 20:38, 28.02, 2017

Косівський районний суд пом'якшив обвинувачення для колишнього першого заступника голови РДА Михайла Павлюка та звільнив його з-під варти у залі суду.

Справу Михайла Павлюка розглядала більш як рік голова Косівського районного суду Марія Крилюк.

Ще на початку вересня 2015 року Павлюк обіцяв директору приватного підприємства фірма “Явір” переконати службових осіб укласти з фірмою договори на проведення поточного ремонту дороги Смодна – Рибне (через Кобаки Косівського району Івано-Франківської області) та проведення капітального ремонту дороги вул. І. Франка у смт. Яблунів Косівського району.

Так, ПП фірма “Явір” уклала з Косівською районною радою договір підряду на загальну суму 77 000 грн та відповідно до нього виконала ремонт дороги Смодна – Рибне (через Кобаки) Косівського району. З Яблунівською селищною радою фірма уклала договір підряду на виконання капітального ремонту дороги по вул. І. Франка у смт. Яблунів на суму близько 956 609 грн. Незважаючи на те, що роботи були виконані, Яблунівська селищна рада не підписувала акти виконаних робіт та не оплачувала роботи.

Перший заступник голови РДА, знаючи це, зв’язався з директором ПП “Явір” та призначив зустріч. При зустрічі Михайло Павлюк пообіцяв, що може вплинути на службових осіб Яблунівської селищної ради щодо проведення розрахунку за умови передачі йому близько 10% від суми заборгованості.

Після розмови підприємець звернувся до правоохоронців. Про передачу грошей сторони домовилися у селі Черганівка біля недобудованої цегляної двоповерхівки.

Так, підприємець передав Павлюку 28 000 гривень, з них 20 000 грн за його вплив на службових осіб Яблунівської селищної ради та 8000 грн – за сприяння в укладенні Косівською районною радою із ПП фірма “Явір” договору про проведення ремонту дороги Смодна – Рибне.

Крім того, підсудний запропонував підприємцю 60 000 грн за сприяня укладенню договорів підряду на ремонт доріг в Косівському районі в майбутньому. Після цього Павлюка затримали правоохоронці.

Як писав КУРС, до суду справу передали за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) КК України.

Суд вирішив, що обсяг обвинувачення та кримінально-правова кваліфікація дій обвинуваченого, що викладені в обвинувальному акті за ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 368 КК Українине знайшли свого підтвердження під час судового розгляду даної справи, тому вважає необхідним перекваліфікувати дії обвинуваченого на ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. ст.3 69-2 КК України, тобто “в готуванні до одержання неправомірної вигоди для себе за обіцянку впливу на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави”.

Так, суд засудив його до двох років і двох місяців позбавлення волі. Відтак зарахував в строк призначеного покарання термін його попереднього ув’язнення з 21 січня 2016 року до 21 лютого 2017 року включно, з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі, та ухвалив вважати підсудного таким, що відбув покарання.

З-під варти Павлюка звільнили в залі суду. Втім, доки вирок не набере законної сили, він перебуватиме під домашнім арештом.

Нагадаємо, посадовця затримали працівники УЗЕ, прокуратури та СБУ в Івано-Франківській області 21 січня минулого року. Наступного дня Івано-Франківський міський суд призначив заставу затриманому у розмірі майже 900 тисяч гривень. Як писав КУРС, чиновника, якого спіймали на хабарі, у Косові знають як “протекцію” нардепа Юрія Солов’я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: