fbpx

КП "Муніципальна дорожня компанія" розпочало ямковий ремонт вулиць на 160 тисяч гривень

Суспільство 19:12, 01.02, 2017

На початку січня 2017 р. комунальне підприємство "Муніципальна дорожня компанія" провело тендер на закупівлю холодного асфальту через систему ProZorro.

Розмір бюджетного призначення для закупівлі  40 т асфальту становив 199 999 грн. За результатами електронних торгів визначено переможця – ТОВ “Бізнес Лідер Груп” (м. Київ). Остаточна ціна переможця становила 159 900 грн. Таким чином економія бюджетних коштів склала 40 099 грн, інформує прес-служба Івано-Франківського МВК.

З 30 січня КП “Муніципальна дорожня компанія” розпочала ямковий ремонт дорожнього покриття з використанням холодного асфальту. Ремонтні роботи тривають на: вул. Довженка, вул. Надрічній, виїзді та з’їзді з моста на вул. Галицькій, кільці вул. Мазепи. Продовжаться роботи на вул. Петлюри, вул. С. Бандери, вул. Незалежності, вул. Івасюка, вул. Тисменицькій, кільці вул. Мазепи.

Технологія ремонту холодним асфальтом передбачає можливість здійснення ремонту за будь-яких погодних умов (від -20 до +40 °C).

Холодний асфальт має спеціальний полімерний склад, який залишається в однорідному стані, поки не почнеться процес трамбування. Міцності холодний асфальт набирає при стисненні, тому рух автомобілів по відремонтованій ділянці сприяє його зміцненню. При цьому асфальт після усадки міцно зчіплюється один з одним і поверхнею, що змушує латку залишатися в укладеній ділянці.

Одна з головних переваг холодного асфальту – це укладання на вологу поверхню і навіть безпосередньо в воду. Бітумні модифікатори не дозволяють волозі впливати на бітум і виштовхують її, зчіплюючи кам’яний матеріал один з одним. Схоплювання відбувається за рахунок високих показників прилипання до вологої поверхні і коефіцієнта тривалої водостійкості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: