fbpx

Країни-учасниці фестивалю "Карпатський простір" презентували свій туристичний потенціал

Суспільство 22:33, 05.05, 2017

В Івано-Франківську відбулися туристичні презентації країн-учасниць ІІ Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону "Карпатський ПРОСТІР".

Цьогоріч учасниками презентацій були представники Литви, Угорщини, Румунії, Грузії та Польщі. Захід відвідали Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень, Надзвичайний і Повноважний посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба, повноважний міністр Посольства Литовської Республіки в Україні Гвідас Кєрушаускас, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 

Цільовою аудиторію події стали представники регіональних туроператорів, турагентів, профільних громадських організацій, викладачі профільних ВНЗ тощо.

Зростання туризму у світі триває уже шостий рік поспіль, у 2016 році цей сектор економіки випередив за темпами зростання послуг у сфері фінансів і бізнесу, промисловість, соціальні послуги, роздрібну торгівлю та дистрибуцію, транспорт.

В Україні сукупний внесок подорожей і туризму у 2016 році становить 128,5 млрд грн (5 млрд дол. США), або 5,6% ВВП. Зростання склало +4,5% порівняно з 2015 роком. Прямий внесок подорожей і туризму у 2016 році становить 34,8 млрд грн (1,4 млрд дол. США), або 1,5% ВВП. Зростання склало +2,96% порівняно з 2015 роком.

Україна ввійшла в топ-15 країн за можливістю швидко та з невеликими капіталовкладеннями розпочати туристичний бізнес.

За даними адміністрації Держприкордонслужби, у 2016 році до України в’їхало 13,6 млн туристів, що на 5,6% більше, ніж у 2015 році; протягом 2016 року здійснили подорожі за кордон 24,7 млн українських туристів, що на 6,5% більше, ніж у 2015 році.

За офіційними даними, торік Івано-Франківську область відвідало понад 2,1 млн осіб (без врахування гостей садиб сільського зеленого туризму). Річний приріст складає 12,8%. Суб’єктами господарювання сфери туризму сплачено податків на суму 32 296,1 тис. грн, що на 14,5% більше показника 2015 року. Туристичний збір за 2016 рік становить 2 292,8 тис. грн, що на 45% більше показника 2015 року.

Туристичні презентації країн-учасників ІІ Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону "Карпатський ПРОСТІР" відбувались у рамках реалізації маркетингових заходів проекту "Івано-Франківська область – край для туризму".

Довідково

Проект "Івано-Франківська область – край для туризму" впроваджується управлінням міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Метою проекту є підтримка соціально-економічного зростання Івано-Франківщини через впровадження ефективної регіональної політики та розвиток туристичної галузі Прикарпаття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: