fbpx

"Краще на другий день": лікарі пояснили, чому не надали допомогу дворічній дитині із зерном у вусі

Здоров'я 19:11, 26.07, 2017

Нагадаємо, вчора, 25 липня, на лінію "102" прийшла скарга від громадянина, який повідомив, що лікарі обласної дитячої клінічної лікарні відмовляються надати допомогу його дворічному сину, якому попало зерно у вухо.

У прес-службі Патрульної поліції зазначили, що черговий лікар-терапевт відмовився оглянути дитину, бо не є лором. Але коли поліцейські вже на місці у лікарні зателефонували до лора, лікар через 10 хвилин прибув та допоміг дитині.

Заступник головного лікаря з хірургічних питань ОДКЛ Тарас Мельник зазначив, пише МІСТО , що насправді лікар не відмовлявся від виклику.

"Було звернення, що дитині потрапило зерно у вухо. Цю зернинку можна витягнути на другий, третій день, і ніяких загроз для життя немає. І навіть краще витягнути його пізніше. Черговий лікар зателефонував лору, і той відповів, що краще витягнути зерно на другий день. Звичайно, якби лікар приймального покою краще пояснив батькам, що призначить краплі, набряк зникне – і завтра за дві секунди зернятно витягнеться, батьки б спокійно пішли", – пояснив він.

За словами медика, у вусі дитини не було ніякого нариву і загрози для життя не було.

"Дійсно небезпека для життя та здоров’я є тоді, коли щось потрапляє у верхні дихальні шляхи, тоді потрібна негайна допомога", – додав медик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: