fbpx

Лікар ОДКЛ, який відмовився допомогти пораненому чоловіку, пояснив свої дії

Здоров'я 20:50, 30.03, 2016

Завідувач консультативної поліклініки Обласної дитячої клінічної лікарні Богдан Марусик пояснив своїм колегам та представникам ЗМІ власне бачення ситуації із резонансним інцидентом, який стався 29 березня.

Нагадаємо, в Івано-Франківську посеред дня біля обласної дитячої клінічної лікарні чоловікові стало погано, він впав, розбив голову, його судомило. Журналісти, що опинилися на місці події, звернулися за допомогою до завідувача консультативної поліклініки Богдана Марусика.

Поведінка медика викликала жваве обговорення серед користувачів соцмереж, які розділилися на два фронти – одні засуджують поведінку лікаря, інші – захищають його.

Читати також: "Для мене Марусик як лікар більше не існує", – педіатр Оксана Манюх про інцидент біля ОДКЛ

Через інцидент, який набув масового розголосу, у лікарні того ж дня провели службове розслідування і дали догану Марусику. Сьогодні провели загальні збори, на яких обговорювали цей випадок. 

Читати також: Священик УГКЦ вимагає негайно звільнити лікаря, який відмовився допомогти хворому

Головний герой скандального відео виправдовується – каже, що саме перед тим, як до нього в кабінет увірвалися журналісти, викликав "швидку" і продовжив прийом пацієнтів. Однак про свої необдумані слова жалкує.

У той час, поки журналісти були у завідуючого в кабінеті, хірург Орест Борис вибіг надавати першу допомогу, однак на місці вже була його колега невролог Ірина Ліскевич, яка вже допомогла потерпілому. За кілька хвилин прибула швидка, яка забрала чоловіка. У лікарні його оглянули та надали допомогу, після чого він покинув медзаклад.

Подробиці – у сюжеті "Каналу 402"

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: