fbpx

"Львів. Смаколики. Різдво": у Франківську презентували найтеплішу збірку різдвяної прози

Культура 19:15, 12.01, 2017

Книгарня "Є" та Клуб Сімейного дозвілля привезли до Франківська книгу різдвяних оповідань з виразним галицьким колоритом.

Збірку оповідань "Львів. Смаколики. Різдво" представляли у Франківську три з 10 її авторок – Люба Долик, Дара Корній і Тетяна Белімова. 

"Кожна з нас подала своє Різдво в одному оповіданні, – поділилася Люба Долик. – Моє Різдво, на відміну від інших історій, – гірке. Це Різдво родини, яка втратила сина-пластуна в АТО. Мої діти є пластунами, і в такий спосіб, зображуючи полеглого героя пластуном, я хотіла віддати належне цінностям і силі духу цих молодих людей, які здатні сказати "Якщо не ми, то хто?" і зробити вчинок. Моя історія гірка, але все ж таки світла. Світло – це взагалі основний меседж книги. Світло всередині родини і всередині людини, бо найголовніший дар Різдва – те світло, яке воно щороку запалює і підтримує в наших душах". 

"Моє оповідання присвячене сакральній темі Різдва, – відзначила Дара Корній. – Пишучи його, я намагалася знайти відповідь на запитння, чому українці з таким трепетом і радістю зутрічають Різдво. Головна тема розповіді – дитячі спогади про Різдво і різдвяний час на Волині. Намагалася детально описувати, якими були наші традиції і в чому полягає їхній зміст, бо багато забувається. І тому вважаю своєю маленькою нагородою за це письмо того листа, якого отримала від читачки з Києва – вона вперше влаштувала для своєї родини традиційне Різдво за моїм оповіданням". 

"Моє оповідання – це трохи незвичайна історія дівчини, яка напередодні Різдва відчиняє не ті двері і опиняється в іншому світі, де зустрічає своє кохання", – розповіла про своє оповідання у збірці Тетяна Белімова. 

"Львів. Смаколики. Різдво" – суміш коротких історій, які оповиті відчуттям зимових свят. Вони пахнуть корицею, кардамоном та ваніллю. Читати їх краще ввечері, вибравши найзручніше для цього місце. І головне – з горнятком кави чи чаю. У книзі, відзначали всі авторки, багато львівського колориту, який, утім, дає змогу роздивитися і відчути Різдво у галицьких лаштунках. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: