fbpx

Львівське сміття на Прикарпатті в ЛОДА вважають політичною провокацією. ФОТО

Суспільство 13:07, 05.07, 2017

Факти незаконного скидання львівського сміття в інших областях перевіряє поліція. У Львівській ОДА підозрюють, що це провокації певної політичної сили.

Про це 5 липня на брифінгу повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, пише ZIK.
"Усе сміття, яке вивозиться за координації Львівської ОДА, вивозиться на законних основах і під контролем. Усі договори з полігонами проходять попереднє погодження у департаменті ЖКГ. Без мого підпису жодне сміття у рамках нашої діяльності не вивозиться", – повідомив Романчук.
"Щодо фактів скидування сміття в інших областях там працює поліція. Попередньо, є бачення, що певна політична сила хоче внести деструктив у роботу з вивезення сміття", – додав посадовець.
 
Романчук зауважив, що йому відомо про скидання сміття на Прикарпатті.
"Про це дізналися з преси. У телефонному режимі нам повідомляли працівники Івано-Франківської ОДА. Наша поліція отримала відповідне доручення від голови ЛОДА і спільно з івано-франківською поліцією працюють над цими порушеннями", – повідомив керівник департаменту.
З його слів, наразі сміття зі Львова офіційно приймають 15 полігонів із 20, які є на Львівщині. Інші області готові допомагати та приймати львівське сміття, однак до них раніше ніхто не звертався.
"Мені було дивно, чому досі до них не їздили представники Львівської міської ради і не домовлялися з ними про допомогу Львову. На сьогодні є низка областей, які готові укласти угоди", – сказав Романчук.
Як повідомяв КУРС у селі Микитинці Івано-Франківської міськради скинули близько 120 тонн львівського сміття.
 

Це вже четвертий випадок, коли в прикарпатських селах невідомі вантажівки скидають відходи. 

Нагадаємо, в ніч на неділю, 2 липня, невідомі фури привезли і вивантажили в селищі Ланчин Надвірнянського району купи сміття.

В ніч з 23 на 24 червня у селі Тарасівка Тлумацької ОТГ з’явилося п'ять величезних куп сміття. Серед сміття люди знайшли багато чеків з львівських магазинів.

В ніч на 30 червня щонайменше дві вантажівки зі сміттям зі Львова розвантажилися на околиці Галича. При поверхневому огляді виявили квитанції про оплату за компослуги, на яких були зазначені львівські адреси. 

Після таких випадків на в’їзді в Івано-Франківську область поліція поставила цілодобові заслони та перевірятиме великовагові автомобілі. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: