fbpx

Лише один лісгосп на Прикарпатті створив охоронні зони у місцях гніздування "червонокнижних" птахів

Суспільство 13:24, 03.02, 2017

Під керівництвом заступника директора з наукової роботи Галицького НПП, голови ГЕО "Еко-Галич" Володимира Бучка за ініціативи Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства проходить робота у лісгоспах Прикарпаття зі створення охоронних зон у місцях репродукції рідкісних представників лісової фауни.

"Особисто я надзвичайно зрадів, побачивши адресоване Науково-технічній раді Галицького НПП розпорядження Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства про погодження проведення заходів з поліпшення санітарного стану лісів, а також створення захисних зон у місцях гніздування "червонокнижних" птахів та токування глушців і тетеруків. Бо це насправді вагомий крок до збереження раритетних видів і біорізноманіття в цілому в умовах ведення лісового та мисливського господарства. Але, відвідавши з науковцями Галицького НПП Вигодський, Болехівський і Коломийський лісгоспи та приватне підприємство "Чорний ліс" переконався – накази про створення охоронних зон у місцях репродукції рідкісних видів біоти можуть мати позитивний ефект тільки при умові плідної і добросовісної співпраці лісівників з науковцями. Тільки один з чотирьох, Вигодський лісгосп, спробував виконати наказ і виділив охоронні зони. Інші і не намагались… Але, зважаючи на те, що вигодські лісівники не показали нам жодного гнізда хижого птаха, чи чорного лелеки, є великі сумніви, що ці зони створені дійсно у важливих місцях репродукції "червонокнижних" видів", – поділився враженнями Володими Бучко у Фейсбуці.

У трьох інших лісгоспах працівникам Галицького НПП вдалось разом з лісівниками відмітити місця ймовірного гніздування хижих птахів та чорних лелек і на підставі їхніх свідчень вони створили охоронні зони. На черзі ще вісім лісгоспів Передкарпаття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: