fbpx

Лисички у Галицькому НПП "гніздяться" на деревах. ВІДЕО

Суспільство 17:05, 11.08, 2017

У вольєрі в Галицькому національному природному парку живуть чотири лисиці, для яких облаштували спеціальні гнізда на деревах.

Незвичні, на перший погляд, кошики-гнізда замість традиційних нір для цих лисиць зробили власноруч працівники Галицького центру реабілітації для тварин. Запевняють, що так їхнім вихованцям і безпечніше, і сухіше за сирої чи дощової погоди. Тим паче, що навіть у дикій природі лисиці, зачувши небезпеку, часто ховаються на деревах, щоправда, невисоких. А тут до їхніх послуг – чотири хатинки, йдеться в сюжеті "Каналу 402". 

Незвичні апартаменти руді так облюбували, що сидять там не лише вночі, але й вдень. Працівники Центру кажуть, що для тварин тут умови, як на курорті. Щоб вони почували комфортно, для них звели просторий вольєр, де не чіпали ані дерева, ані кущі, хіба трохи підрізали гілля, аби лиси не травмувалися і не втекли.

Нині під опікою природоохоронців та ветлікарів шестеро лисів. Сюди їх хворими чи скаліченими привозять волонтери. Усіх без винятку підліковують і за можливості повертають у дику природу. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: