fbpx

Литовці переведуть котельню у Франківську на біопаливо

Суспільство 07:16, 05.09, 2016

Представники литовського підприємства «Енерстена», що з міста Каунас стали переможцями тендеру по реконструкції котельні на вулиці Тролейбусній, 40 в Івано-Франківську.

Метою реконструкції є встановлення твердопаливного котла, що працюватиме на біопаливі потужністю 4 МВт і вдосконалення роботи цілого комплексу котельні у відповідності із вимогами, що відповідають сучасним європейським технологіям, повідомили у прес-службі ДП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

Проектно-кошторисна документація має бути завершена вже у грудні цього року. А вже до кінця квітня 2017 року має бути встановлене новітнє обладнання і до початку опалювального сезону 2017-2018 рр. реконструйована котельня має працювати на повну потужність.

Реконструкція котельні на Тролейбусній відбуватиметься в рамках співпраці з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).

Встановлення потужного твердопаливного котла, що працюватиме на біопаливі має на меті зменшити залежність підприємства від високовартісного блакитного палива і забезпеченні мешканців міста централізованою тепловою енергією та, особливо, гарячим водопостачанням впродовж літнього періоду у міжопалювальний час.

Окрім встановлення котла у проекті реконструкції буде передбачено монтаж двох економайзерів, тобто утилізаторів теплової енергії, що дасть можливість зменшити температуру димових газів і таким чином суттєво підвищити значення ККД котла. Також буде проведено заміну на двох мережних насосах із встановленням частотних регулювальних систем, що забезпечить тривалу і надійну роботу обладнання та можливість автоматизації забезпечення і підтримки заданих параметрів теплоносія в магістральній системі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: