fbpx

Любов завжди: в Івано-Франківську почалася "Французька весна"

Стиль життя 19:26, 21.04, 2017

Івано-Франківськ вперше долучився до фестивалю «Французька весна в Україні». Впродовж п'яти днів, з 21-го по 25-те, мешканці міста зможуть ознайомитися з новинками сучасного французького кіно.

Фестиваль в Івано-Франківську цього року буде пілотним: у разі успіху наступного року програма фесту у місті буде повною.

Франківцям покажуть легкі романтичні фільми мовою оригіналу з українськими субтитрами. Так Франція популяризує новинки свого кінематографа. Гасло фестивалю – L'amour toujours, тобто любов – завжди. 

Сьогодні на врочистому відкритті фестивалю в театрі кіно "Люм'єр" представник Французького інституту та посольства Франції в Україні Фабріс Пето зазначив, що "Французька весна" в Україні відбувається вже 14 років, але досі – лише у містах, де є представництва інституту. Франківськ – перше місто, де нема представництва, але керівництво області запросило фестиваль, і французи радо відгукнулися. 

Заступник голови ОДА Ігор Пасічняк сказав, що фестиваль – перший крок до відкриття представництва Французького інституту в Івано-Франківську. Пето запевнив, що прикарпатська влада може розраховувати на повну підтримку посольства Франції в цій справі. 

Як повідомляв КУРС, вже сьогодні можна переглянути французьку стрічку Кейтель Куілівье «Сюзанн».

В рамках програми відбудуться і наступні покази: 21.04 «Сюзанн», 22.04 «Безтямний П’єро», 23.04 «Сезар і Розалі», 24.04 «Час одкровень», 25.04 «Літня казка».

Також в рамках фестивалю відбудуться «Довгі ночі короткого метра», які стають дедалі популярнішими. Глядачам запропонують 6-7 годин кіно – добірку найкращих французьких короткометражних фільмів. 

Більшість фільмів з «Ночей» були представлені публіці на міжнародних кінофестивалях у Каннах, Клермон-Феррані, Нью-Йорку та Торонто. Це фантастичні драми, комедії, анімаційні фільми.

Ще однією подією фестивалю французького кіно у Франківську стане виступ відомого французького тріо Гійома Лопеза у Панорама Паб 22 квітня о 20.00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: