fbpx

"Люди витримали, не витримав бетон": п’ять документальних фільмів про захисників України. ВІДЕО

Культура 16:28, 14.10, 2017

До Дня захисника України пропонуємо 5 документальних фільмів про солдатів та волонтерів, які беруть участь у війні на сході України.

Ці фільми показують побут, настрій солдатів і мирних жителів на передовій, а також втрати, які понесла Україна від російської агресії, інформує "НВ".

Добровольці Божої чоти

Фільм Леоніда Кантера і Івана Яснія про захисників донецького аеропорту. Протягом 242 днів українські збройні сили разом з батальйонами ДУК, ОУН і грузинськими добровольцями захищали стратегічно важливий об'єкт.

За ту героїчну відсіч, яку давали захисники аеропорту, сепаратисти прозвали їх кіборгами.

 

Іловайськ

Документальний фільм про війну в серпні 2014 року.

Українська армія проводить ряд успішних бойових операцій і звільняє від сепаратистів місто Іловайськ Донецької області. В результаті втручання російської армії українські війська потрапляють в оточення і домовляються про "коридор" для виходу з міста. Під час виходу їхню колону розстрілюють.

Іловайська трагедія вважається переломним моментом війни на сході України, після якого українські сили переходять від атаки до оборони.

 

Волонтери війни

Документальний фільм проекту BABYLON'13 і режисерки Юлії Шашкової про волонтерів, які годують українську армію. Волонтери війни отримали гран-прі на фестивалі короткометражного кіно Відкриті ночі у 2016 році.

 

Вантаж 200, вантаж 300

Фільм польського режисера і оператора Марека Сигача. Вантаж 200, вантаж 300 знятий на позиціях 93-ї окремої механізованої бригади (ВСУ), в госпіталях та в зруйнованих прифронтових селах.

 

На лінії вогню

Документальний фільм 19-річного студента Сергія Якименка. Він складається з коротких інтерв'ю з військовослужбовцями в казармах, на блокпостах і в окопах.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: