fbpx

Маленький коломиянин потрапив до трійки найрозумніших дітей України. ВІДЕО

Суспільство 16:36, 11.05, 2017

12-річний коломиянин Андрій Филипюк увійшов у трійку найрозумніших дітей України. Вихованець гімназії взяв участь у Всеукраїнській премії "Диво-дитина" і в номінації "Найрозумніший" отримав третю премію.

Нагородження відбувалось у Міністерстві освіти і науки України, повідомляє Коломийська НТК

Всеукраїнську премію "Диво-дитина" заснували у 2009 році. Номінантами премії стають дітки з усіх регіонів України в різних категоріях. Визначають найталановитіших дітей, найрозумніших, найспортивніших, тих, які зробили героїчні вчинки, та дітей-рекордсменів. Цьогоріч 4 тисячі маленьких українців номінувались на премію. Після кількох відбіркових турів обрали 15 найбільш достойних конкурсантів. Серед них був і коломиянин Андрій Филипюк.

Андрій – учень Коломийської гімназії імені Михайла Грушевського. Хлопцю 12. Він цікавиться точними науками, та найбільше захоплюється вивченням інформатики. Навіть брав участь в обласній олімпіаді з інформатики і змагався не зі своїми ровесниками, а з учнями 9-10-х класів. І став призером. Хлопець пробує створювати додатки для телефонів.

З трьох років Андрій захопився вивченням енциклопедій, пригадує батько хлопця пан Михайло. Він і Андрієва мама викладають у Коломийській гімназії. Як вчителі зрозуміли: їхній обов'язок – допомогти сину розвинути усі таланти.

У категорії "Найрозумніший" номінували дітей, які мають досягнення або відкриття у науковій сфері, винахідників, переможців та призерів шкільних олімпіад, різних інтелектуальних ігор та науково-технічних конкурсів. Андрій потрапив у номінацію як наймолодший учасник та переможець олімпіад на рівні з учнями 9-10-х класів та лауреат багатьох інтелектуальних змагань. Андрій – справжня гордість гімназії, розповідає Любов Цепла, заступник директора з науково-методичної роботи.

До слова, Андрій – єдиний лауреат Всеукраїнської премії "Диво-дитина" із Західної України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: