fbpx

Марш за сімейні цінності: франківці пройшли містом на захист сімї і проти абортів. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 16:05, 14.05, 2017

Кількасот мешканців Івано-Франківська в День матері пройшли центром міста маршем "на захист життя та сім'ї".

Минулого року марш духовенства і містян за життя та сімейні цінності у Франківську відбувся вперше. Другий "марш за сімейні цінності" цьогоріч зібрав виразно менше людей.  

Мирослав Возняк, представник громадської організації "Івано-Франківський християнський рух за життя", наголосив, що марш проводиться кілька років поспіль у різних містах України, інформує Фіртка.

"В нас кількість населення катастрофічно падає. За офіційною статистикою в Україні 7 млн дітей, тоді як на початку незалежності було 14 мільйонів. Треба захистити українську сім'ю", – сказав Возняк.

Учасниця маршу, франківчанка Ілона каже, що бере участь у подібних заходав не вперше. Має двох дітей і дякує Богу за них.

"Діти  це щастя, подароване нам Богом. Немає нічого кращого за це. Дітей багато не буває",  розповіла франківчанка.

Колона учасників маршу зібралась біля драмтеатру та пройшла за маршрутом Незалежності  Вічевий майдан  Архікатедральний собор до площі Ринок.

Люди несли ікону Матері Божої, величезну дерев'яну вервицю та плакати з гаслами проти абортів і за збереження традиційних сімейних цінностей.

На площі Ринок учасники маршу влилися у народне віче і концерт до Дня матері.

 

КУРС писав, що напередодні маршу у Франківську активісти виступили із гучною заявою – угледіли в "Марші за сімейні цінності" сепаратизм.

Нагадаємо, минулого року під час "Маршу за життя та сімейні цінності" міський голова Франківська Руслан Марцінків прославився заявою, що гей не може бути патріотом, патріотом може бути тільки християнин.

Цьогоріч мер із дружиною також брали участь у ході. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: