fbpx

"Марші миру" від Москви до Стамбула

Суспільство 19:14, 22.09, 2014

Вчора у багатьох країнах світу пройшли "Марші миру" на підтримку України та проти агресії Путіна.

Португалія

Близько 800 учасників Маршу Миру зібралися на площі "Don Pedro IV" в центрі Лісабона, щоб висловити свою підтримку Україні та закликати світове співтовариство до рішучих дій, щоб зупинити Путіна у його агресії щодо України. Переважно українці, але було також і немало португальців та туристів, що приєднувалися до Маршу, який пройшов центральними вулицями Лісабона до відомої площі "Луіша Камойша", пише Еспресо ТВ.

1

2
Українською, португальською та англійською мовами звучали заклики: "Ні війні!", "Путін, залиш Україну в мирі!", "Зупинім нового Гітлера!"

Перед початком і на завершення Маршу лідери української громади закликали різними мовами португальське співтовариство допомогти Україні у її захисті своєї території проти путінської агресії та не допустити до нової світової війни, чим Путін реально зараз погрожує світові.

3

Туреччина

У низці міст Туреччини також мітингували за мир в Україні. "Марші миру" пройшли в Стамбулі, Анталії та Ізмірі. У них взяли участь українці, кримські татари, росіяни і турки.

4

У Стамбулі "Марш миру" розпочався з проспекту Таксим, далі учасники рушили ходою повз російське консульство. Під час акції учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих на Донбасі українських солдатів. Серед гасел антивоєнних акцій в Туреччині – "Ні – війні з Україною!", "Крим – це Україна", "Слава Україні – ганьба Росії", "Руки Геть від України".

5

Італія

У неділю центральною частиною Рима пройшла хода на підтримку акції "Марш миру".

За даними організаторів, колона учасників налічувала близько 2,5 тисяч людей.

6

До столиці з’їхалися українці і з інших міст півострова. З українською символікою, зокрема – під українськими прапорами, вони крокували вулицями Рима, співали гімн та вигукували антивоєнні гасла. До римського "Маршу миру" приєдналися також грузини, вірмени, італійці, деякі росіяни та представники країн Латинської Америки. Оплесками та вигуками колону вітали іноземні туристи.

7

Канада

У центрі Ванкувера пройшов "Марш миру" на підтримку України.

8

У Марші взяли участь канадські українці, як недавні емігранти, так і українці у другому і третьому поколінні. Були і небайдужі росіяни. Багато хто прийшов з дітьми, в вишиванках, з державними прапорами України та іншою патріотичною атрибутикою.

9

10

Люди скандували: "Слава Україні! Героям Слава!", "Мир – Україні!", "Путін, руки геть від України!", співали гімн та українські народні пісні.

11

Росія

"Марш миру", учасники якого виступили проти "агресивної політики російської влади" відносно України, пройшов в Москві та інших містах Росії.

12

13

Незважаючи на тривожні очікування, столична акція обійшлася без провокацій з різних сторін і була досить численною.

14

15

За підрахунками Спілки спостерігачів Росії (СОНАР), на "Марш миру" в Москві прийшло 26,1 тис. осіб. Раніше в МВС говорили про 5 тис. осіб, а Борис Нємцов – про 100 тис.

16

17

18

Марш проти війни в Україні зірвали в Новосибірську.

19

"Марш миру" пройшов в Барнаулі. Секретар Алтайського відділення "Партії прогресу" Артем Косарецкій вийшов на одиночний пікет проти війни. Артема затримали, повезли у відділ поліції, посадили в "клітку", склали протокол, вилучили особисті речі і відправили в КПЗ. 

20

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: