fbpx

Марцінків доручив "намалювати" для локомотиворемонтного заводу "дорожню карту"

Економіка 09:07, 29.08, 2017

Івано-Франківська міська рада придбала ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" – тепер у мерії думають, що робити з підприємством.

Нагадаємо, вчора Івано-Франківська міська рада уклала з Фондом держмайна України договір купівлі-продажу пакету акцій ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод". Аукціон з продажу 99,5% акцій підприємства відбувся 22 серпня – місто купило завод за стартовою ціною в 33,920 млн грн.

Сьогодні на оперативній нараді міський голова Руслан Марцінків заявив, що придбання заводу – "велика перемога громади".

"Місто показало, що ми разом можемо перемагати олігархів. Ми перейшли дорогу. Ця боротьба не просто так",  наголосив Марцінків.

Яких саме олігархів мав на увазі міський голова, він не уточнив: місто було єдиним покупцем на аукціоні, конкурентів за завод не було.

"Ми врятували підприємство з 150-літньою історією",  додав Марцінків. 

Що саме міська рада робитиме зі збитковим заводом, який виробляє гальмівні колодки для вагонів, ще не зрозуміло. Марцінків доручив заступнику з економічних питань Богдану Білику "намалювати дорожню карту по заводу".

Нагадаємо, у травні Кабінет міністрів України затвердив умови продажу державного пакета акцій ПАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" в розмірі 99,5% від статутного капіталу.

9 червня міська рада Івано-Франківська поспіхом прийняла рішення взяти участь в аукціоні з продажу пакету акцій ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод", зокрема придбати 99,5% від статутного капіталу товариства.

На аукціоні 6 липня Івано-Франківська міська рада не змогла придбати Локомотиворемонтний завод. Конкурсна комісія відхилила пропозицію міської ради через відсутність конкуренції.

Як повідомляв КУРС, 9 червня на позачерговій сесії міської ради Івано-Франківська голосами промерівських фракцій "Свободи" і "Батьківщини" прийняли рішення про участь міста в аукціоні на придбання Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу. З цього приводу генеральний директор ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" Олег Сирота поширив відкритого листа до Руслана Марцінківа, в якому звинуватив мера у безвідповідальності та маніпуляціях.

18 липня депутати Івано-Франківської міської ради вдруге підтримали пропозицію Руслана Марцінківа взяти участь в аукціоні з продажу пакета акцій ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: