fbpx

Марцінків не проти, щоб поліція вивозила безхатьків за місто – як в американських фільмах

Суспільство 10:28, 13.09, 2016

У міському будинку нічного перебування відмовляються приймати безхатьків – мер погрожує звільнити керівника.

Руслан Марцінків обурений роботою директора будинку нічного перебування в Івано-Франківську. 

"Мене щодня зустрічають і питають за бомжів. Нічний будинок… поміняйте там керівника, чи що. Мені кажуть, що там уже хостел зробили, 50 грн за ніч хочуть. Американські фільми бачили, коли поліція вивозить бомжів і каже: щоб я більше тебе у моєму місті не бачив? У нас ніби і є поліція, але з безхатьками чогось не бореться", – нарікав Марцінків.

Заступник міського голови Олексій Кайда зазначив, що поліція, насправді, працює добре, проблема  саме у будинку нічного перебування, який потрібно реорганізувати.

"Поліція працює чітко. Вчора загрузили 8 бомжів і привезли їх у будинок, але за вказівкою керівника ні одного не прийняли. Оце робота будинку нічного перебування, який отримує гроші з бюджету",  сказав Кайда.

Марцінків розповів, що спілкувався з одним безхатьком із Закарпаття і той похвалив Івано-Франківськ як найщедріше місто. 

"Мені не треба відписок і нарад, мені потрібний результат по роботі з бомжами",  наголосив Марцінків.

Заступник начальника патрульної поліції Івано-Франківьска Олег Сердюк додав, що безхатьки  не зовсім компетенція патрульних, але копи проводять роботу і в цьому напрямку. Протягом тижня в Івано-Франківську патрульні встановили 40 осіб, які жебракують.

"Ми складаємо постанови на них, вони їх не оплачують, ми відправляємо на виконавчу, там ніхто їх не знаходить, і ми змушені закривати. За цей тиждень провели 80 профілактичних бесід. Було два відпрацювання, але з 15 людей у будинок нічного перебування нікого не прийняли",  повідомив Сердюк. 

Як повідомляв КУРС, 70% безхатченків у Франківську – мешканці Закарпаття. Їхні улюблені місця  вокзал і середмістя Івано-Франківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: