fbpx

Марцінків про владу і бізнес: Ми намагаємося діяти за принципом "не нашкодь"

Політика 12:48, 22.06, 2016

На круглому столі за участі представників Коаліції малого та середнього бізнесу Івано-Франківщини, Ради підприємців м. Івано-Франківська, органів влади та місцевого самоврядування міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів про співпрацю бізнесу і влади міста.

За словами Руслана Марцінківа, влада Франківська сприяє розвитку бізнесу в обласному центрі.
 
Він відзначив, що двічі на місяць відбувається засідання виконкому, де надають дозволи у сфері торгівлі, розташування літніх майданчиків тощо. Раз на місяць скликають сесію міської ради, яка розглядає питання оренди та земельні питання тощо.
"Постійно працюємо, не можуть сказати підприємці, що влада не працює", – впевнений Марцінків.
 
Він відзначив, що відмовляють лише тим заявникам, на яких надходять скарги мешканців чи є конфлікт інтересів. Руслан Марцінків визнав, що є проблеми у сфері містобудування і архітектури.
 
"Досі не відпрацьований механізм передачі повноважень від держархбудконтролю на місця",  сказав Марцінків.
Однак, за його словами, позитивом є те, що міська рада почала надавати землю в оренду на довгостроковий термін, зокрема на 10 років. Серед позитивів мер Франківська відзначив і те, що недавно вдалося продати з аукціону дві ділянки (0,12 і 0,14 га) за майже 4 млн грн. 
"Це означає, що в нас не так все зле і є можливості для розвитку,  сказав Марцінків і додав: – Намагаємося діяти за принципом "не нашкодь".  Адже бізнес завжди вимагає: якщо не помагаєте  не заважайте".
Щодо оподаткування, то мер розповів, що міська влада не може встановлювати мінімальні податки, але й не встановлює максимальні.
"Намагаємося враховувати ту золоту середину",  каже він.
Марцінків зазначив, що місто готове надати інвестору 10 га землі для виробництва.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: