fbpx

Марцінків передав франківським школам по одному муляжу зброї. ФОТО

Суспільство 17:46, 03.12, 2016

3 грудня на відкритті міських змагань з військово-прикладних видів спорту, присвячених Дню Збройних Сил України, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків передав у кожну загальну та спеціалізовану школу міста по одному муляжу зброї.

Це загалом 30 начальних автоматів, а до цього їх було тільки сім на всі освітні заклади міста, повідомили у МВК.

Апробувати нову навчальну зброю учні зможуть одразу – на щорічних змаганнях з військово-прикладних видів спорту, які проходять на базі школи №21. Учнівські команди усіх шкіл міста змагатимуться у військовій майстерності в різних категоріях, серед яких і розкладання-складання автомата на швидкість.

"Цього року Івано-Франківська міська рада ухвалила програму військово-патріотичного виховання. Ми плануємо відновлювати усю матеріально-технічну базу міських закладів освіти. Як і будь-яка інша дисципліна, військова підготовка вимагає наочного матеріалу, спеціальних тренажерних залів, адже є речі, яких неможливо навчити "на пальцях". Той навчальний інвентар, яким послуговувались у школах, був не просто обмежений, але й застарілий, неналежної якості. Звідси і прийшла ініціатива закупити нові муляжі, аби кожен учень на уроках "Захисту Вітчизни" про зброю дізнавався не лише з картинок. Війна вимагає від нас рішучих дій і постійної готовності", – зазначив Руслан Марцінків.

Він додав, що також міська влада буде залучати до навчання у школах ветеранів АТО. Кожен з учасників війни на Сході може не лише розповісти про особливості ведення бою, але й виховати патріотичні цінності у юнаків.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: