fbpx

Марцінків підозрює, що його замовили брати Шевченки, але з УКРОПом готовий співпрацювати

Політика 08:50, 21.03, 2017

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків назвав обвинувачення у корупційному адмінпорушенні наслідком боротьби за владу в Івано-Франківську.

На думку міського голови, ситуацію в Івано-Франківську намагаються дестабілізувати. Про це Руслан Марцінків заявив в інтерв’ю "Західному кур’єру".

"Розумію, що і владі, яка програла вибори у місті, і певному олігархічному клану, який тут бореться за владу, потрібно різними методами отримати посаду міського голови. Тому в цій боротьбі використовуються всі ресурси: ресурс медійної дискредитації, ресурс правоохоронних органів", – каже Марцінків.

І додає:

"Але я буду захищатися в суді. Переконаний, що і в першому, і в другому випадку – я не винен, тож відповідною буде моя аргументація щодо цих протоколів. Протокол – це ще не означає рішення суду".

Нагадаємо, Руслан Марцінків двічі не з’явився до суду, де розглядається корупційне правопорушення, за яке передбачена адміністративна відповідальність (нещодавно він придбав новий автомобіль "Skoda Octavia" 2016 року випуску за 468 742 гривень, про що згідно із вимогами закону "Про запобігання корупції" повинен був повідомити НАЗК, однак він цього не зробив).

На час першого судового засідання, 3 березня, Марцінків раптово зліг у лікарню. Втім, видужав вже того самого дня, щоб взяти участь у щоп’ятничному прямому ефірі у ТРК "РАІ". Сьогодні Марцінків не з'явився до суду вдруге – загострення хвороби знову дивно збіглося із засіданням. 

"Переконаний, що це боротьба за владу у місті двох груп: з одного боку, представників центральної влади, з другого – представників УКРОПу, точніше – братів Шевченків. Ну, і моя критика чинної центральної влади, прем’єр-міністра, тарифної політики  спричиняє незадоволення у верхах",  сказав Марцінків.

При цьому він зазначив, що в Івано-Франківській обласній раді є співпраця між "Свободою", УКРОПом, "Батьківщиною", іншими політичними силами. У міській раді Франківська з дружбою не склалося, але Руслан Марцінків готовий об’єднувати зусилля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: