fbpx

Марцінків підписав угоду про співпрацю з профспілками та організацією роботодавців

Економіка 13:21, 20.02, 2017

На засіданні тристоронньої соціально-економічної ради міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків підписав угоду на 2017-2019 роки про співпрацю з Івано-Франківською міською організацією роботодавців та спільним представницьким органом профспілок.

"Дуже важлива зараз робота профспілок. Тому що всі відчувають шалений тиск на працівників, на мешканців нашого міста: ціни значно ростуть, тарифи ростуть, є несправедливість щодо заробітної плати. Особливо це стосується працівників бюджетної сфери: одні мають більшу зарплату, другі – меншу. Тому відчуваю, що треба спільно працювати, і саме робота профспілок повинна хоча б частково зменшувати цю соціальну напругу, яка є у суспільстві", – відзначив Руслан Марцінків.

Надія Бурлака, голова обласної ради профспілки працівників харчової та переробної промисловості, виконання угоди між виконкомом, профспілками та роботодавцями за попередній рік оцінила на "задовільно".

"Від профспілкової сторони дозволю собі дати задовільну оцінку виконанню умов угоди і висловити надію на те, що спільними зусиллями, через постійний соціальний діалог, обмін інформацією, через укладення колективних договорів, жорсткий контроль за їх виконанням, через широке висвітлення недоліків ми зможемо добитися зростання доходів найманих працівників і зменшення бідності серед мешканців міста, а також зменшення рівня безробіття",  відзначила Бурлака.

Голова Івано-Франківської міської організації роботодавців Володимир Тихонський відзначив, що роботодавці стикаються з надмірними перевірками, контролюючі органи інколи ставлять такі вимоги, що суперечать законодавству.

"Угода на цей рік більш досконала та передбачає захисні норми для роботодавців",  сказав Тихонський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: