fbpx

Марцінків пообіцяв взятися за держархбудконтроль, який сам і призначив

Суспільство 15:32, 12.01, 2017

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету заслухали звіт про діяльність управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету міської ради.

На виконкомі звітував начальник управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю міської ради Тарас Рибак

Рибак нагадав, що управління працює з серпня 2016 року. За цей час управління отримало від громадян 176 звернень, які стали підставою для проведення позапланових перевірок. У зверненнях здебільшого йшлося про самовільне будівництво. Управління здійснило 112 перевірок на дотримання законодавства забудівниками. За результатми 28 перевірок склали акти про порушення. Загальна сума штрафних санкцій – 318 550 грн. Також інспектори видали два приписи з вимогою про негайне припинення будівельних робіт. 

За словами Рибака, тривають перевірки об'єктів будівництва довкола міського озера. 

"Замовники будівництва всі або депутати, або колишні депутати. Ми їх обираємо, а потім кричимо ґвалт!" – прокоментував звіт підлеглого міський голова Руслан Марцінків.

Депутат міськради Андріан Волгін поцікавився, як управління планує протидіяти незаконній забудові.

"Я вам поможу, бо як запустять багатоповерхівки біля озера, ми всі будемо страждати. Ми можемо хоч раз знести зайві поверхи?"  поцікавився Волгін, але відповіді не отримав. 

Марцінків підсумував звіт Рибака обіцянкою "взятися за держархбудконтроль", якому досі працювалося легко.

Як писав КУРС, Руслан Марцінків призначив Тараса Рибака начальником управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю міської ради у березні 2016 року. До того Тарас Рибак працював заступником начальника та т. в. о. начальника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області до її ліквідації в серпні 2014 р. згідно з постановою Кабміну. Громадські активісти звинувачували керівництво ДАБІ і особисто Рибака в отриманні хабарів від підприємців-забудовників і вимаганні грошей від інспекторів ДАБІ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: