fbpx

Марцінків традиційно пропустив суд – поїхав у відрядження на Рожнятівщину

Суспільство 13:20, 03.07, 2017

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді мало відбутися засідання у справі міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа щодо притягнення його до адмінвідповідальності за корупційні правопорушення. Мер традиційно не з'явився.

Цього разу Марцінків перебуває у відрядженні в селі Гриньків Рожнятівського району. 

Суддя Олеся Зеленко звернулася до захисника: "Вкотре прошу, щоб ваш підзахисний з'явився на розгляд, щоб якось не збігалися його відрядження з розглядом справи".

Нагадаємо, Руслан Марцінків притягується до відповідальності за корупційне правопорушення, за яке передбачена адміністративна відповідальність. Марцінків придбав новий автомобіль "Skoda Octavia" 2016 року випуску за 468 742 гривень, про що згідно із вимогами закону "Про запобігання корупції" повинен був повідомити НАЗК. Однак Марцінків цього не зробив, за що передбачене адміністративне покарання. 

Також у міському суді розглядається справа про порушення мером вимог щодо запобігання конфлікту інтересів. Минулого року Руслан Марцінків не повідомив про конфлікт інтересів, коли на міському конкурсі грантів, що виділялися з міського бюджету, не проінформував, що у конкурсі бере участь організація його дружини Оксани Марцінків. Організація була визнана переможцем. Про це порушення було складено протокол.

Сам Марцінків запевняв, що грошей з бюджету дружині виділено так і не було. За ці кошти організація планувала видати диски про Івана Франка. 

Як писав КУРС, під час першого судового засідання, 3 березня, Марцінків раптово зліг у лікарню. Однак видужав вже того самого дня, щоб взяти участь у щоп’ятничному прямому ефірі на ТРК "РАІ". 16 березня Марцінків не з'явився до суду вдруге – загострення хвороби знову дивно збіглося із засіданням. Тоді журналісти КУРСу знайшли міського голову у лікарні. 23 березня Руслан Марцінків утретє захворів на час судового засідання. А 31 березня Руслан Марцінків поїхав у відрядження в Хмельницький. 22 травня мер Івано-Франківська не прийшов на суд, бо разом з дружиною відвідав Варшаву на запрошення бургомістра. А 15 червня він набирався досвіду у Вінниці.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: