fbpx

Марцінків заявив, що отримав доручення від Тягнибока проголосувати за дозвіл на чебуречну. ВІДЕО

Політика 18:35, 08.04, 2016

Члени виконкому пересварилися через літник поруч із кафе "Чебуреки" на вулиці Дністровській в Івано-Франківську.

Сьогодні виконком Івано-Франківської міської ради прийняв рішення про облаштування літніх торгових майданчиків в Івано-Франківську.

Доповідач Тетяна Штогрин-Коржан запропонувала виключити з переліку літників, яким погоджуються дозоли на встановлення, майданчик поруч із кафе “Чебуреки” по вул. Дністровській, 3, площею 70 кв. м. Кафе належить підприємцю Роману Дорожівському.

Пропозиція пов’язана з тим, що невдовзі має розпочатися реконструкція вулиці Дністровської.

Попри це заступник міського голови Олексій Кайда став на захист майданчика.

“Я не можу проти голосувати, тому що людина допомагала персонально окремій роті “Карпатської Січі” 93-ї окремої механізованої бригади, і тому я буду голосувати за те, щоб дати дозвіл людині на літні майданчики. Я, як військовослужбовець, ну, вже демобілізований, буду голосувати “за” і прошу виконком підтримати”, – звернувся до колег Кайда.

Підприємця також підтримав голова Спілки добровольців АТО Прикарпаття Василь Андріїв. Він відзначив, що підприємець допомагав військовослужбовцям, зокрема їздив у найгарячіші точки, ризикуючи життям.

Член виконкому Вадим Войтик розповів, що майданчик Дорожівського працює уже понад два місяці. Оскільки виконком лише сьогодні видає дозволи, то, виходить, літник працює незаконно.

У відповідь Андріїв звинуватив Войтика у сепаратизмі.

“До всього, що стосується людей, які долучаються до захисту нашої держави, у вас є дуже і дуже багато питань, до простих людей. Ви що сепаратист?” – поцікавився Андріїв.

Після цього Войтик запропонував закрити виконком. А міський голова Руслан Марцінків запропонував все-таки дати дозвіл на встановлення літника до початку реконструкції вулиці. За той час доручив структурним підрозділам підшукати альтернативне місце під літник.

“У мене є особисте доручення від Олега Тягнибока голосувати за це рішення, тому що дійсно цей підприємець підтримував у найважчі часи “Карпатську Січ”. Тому я буду підтримувати цей проект рішення”, – відзначив Марцінків.

Більшість членів виконкому підтримали мера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: