fbpx

Марцінків звинуватив франківських ветеранів АТО в роботі на "будівельну мафію" – ті йдуть до суду. ВІДЕО

Політика 14:56, 14.07, 2016

В Івано-Франківську набирає обертів конфлікт між членами ветеранських організацій учасників АТО і міською владою.

Сьогодні зустріч представників ветеранських спілок з міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим завершилася сваркою і взаємними звинуваченнями. 

Представники "Спілки добровольців АТО Прикарпаття" і "Обласної спілки учасників АТО" вимагали від міської влади скасувати скандальне рішення сесії міськради про продовження договору оренди 2 га під житлову забудову для фірми "Передмістя 2000", правонаступниці ТОВ "Екстім". "Атошники" пропонували розділити ділянку на дві частини, одну, на якій уже розпочалося будівництво, залишити фірмі, іншу – виділити під соціальну програму "Житло для учасників АТО". Також ветерани разом з іншими громадськими активістами (всього  14 громадських організацій міста) та журналістами вимагали скасування рішення про детальний план території в районі вул. Макогона, який передбачає зведення 33 багатоповерхівок. 

Руслан Марцінків аргументи активістів і ветеранів до уваги не взяв і ветувати рішення відмовився. Більше того, суперечка переросла у сварку й образи. 

"Наші намагання врегулювати скандальне рішення розподілом він (Марцінків – КУРС) назвав "замовленням будівельної мафії"… Учасників АТО і мене зокрема назвав "рейдерами".. Проекти "Житло воїнам АТО" від Міської Асоціації учасників АТО назвав "віджимом" землі.. В кого цікаво.. у "Свободи"? Чи їхніх спонсорів..? Ба більше, всі незаконні рішення, що вони наприймали на сесії 08.07.16 р., і протести громади, волонтерів, громадських організацій, учасників АТО назвав політичним замовленням… Моральність цих слів коментувати не буду.. 

Якщо всі наші намагання за останніх 2 роки щодо соціального забезпечення бійців АТО, сімей загиблих, поранених та інвалідів АТО називають політичним замовленням і аферою, то в нас світ перевернувся з ніг на голову..!

За цей час більше 940 людей були забезпечені різними пільгами та допомогами, в тому числі  відпочинки, земельні ділянки, житло і т. д… Ми свою діяльність повністю присвятили цій клятій війні та допомозі нашим побратимам. За 3 роки міська влада до протесту 10 травня абсолютно нічого не зробила для учасників АТО… Більшість розроблених програм спільно з соцдепартаментами  це наша робота. Проекти "Житло воїнам АТО", пошук земельних ділянок, обласне визнання добровольців АТО, одноразові та системні допомоги  зараз в очах мера це "афера".. Правду кажуть, якщо Бог хоче наказати людину, він відбирає у неї розум.

Ми подаємо в суд на мера міста Марцінківа Руслана та вимагатимемо публічного вибачення!
Ви не маєте жодного морального права перебувати на посаді міського голови!"  повідомив на своїй сторінці у соцмережі голова "Спілки добровольців АТО Прикарпаття" Василь Андріїв

Читайте також: У Франківську через наміри забудувати промисловий мікрорайон учасники АТО побажали "Свободі" не повторити долю "регіоналів". ВІДЕО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: