fbpx

Марина Порошенко пішла на каву з Романом Кисляком, який має ДЦП

Суспільство 18:32, 23.02, 2016

Сьогодні в рамках соціальної ініціативи ‪#‎накавуздругом‬ дружина Президента України Марина Порошенко зустрілася з Романом Кисляком, який має ДЦП.

Зустріч відбулася у гастроном-кафе "Kartata Potata" ресторатора, кулінарного експерта й активістки Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Даші Малахової.

Акція, під час якої українці запрошують на каву людей з обмеженими можливостями, розпочалася після того, як Романа вигнали з львівського ресторону, а Марина Порошенко публічно запросила його на зустріч "за філіжанкою кави".

Запроваджуючи ініціативу #накавуздругом, Роман Кисляк зазначив:

"Неважливо, хто ця людина з особливими потребами – сліпий, глухий чи із синдромом Дауна. В першу чергу – це людина, її створив сам Бог, і вона має право на життя. Запрошуйте своїх особливих друзів. Можна не лише на каву, є театри, кінотеатри або просто прогулянки на природі. Не бійтеся нас, ми теж люди!" – наголосив Роман.

Зустрівшись на каві, пані Марина та Роман обговорили проблеми людей з особливими потребами, підкреслюючи важливість змін у ставленні українців до цих осіб. Також Роман розповів дружині Президента про свою активну громадську діяльність, зокрема про допомогу дітям, людям похилого віку та пораненим бійцям в окупованому Донбасі.

У ході розмови Марина Порошенко подякувала Романові за соціальну ініціативу #накавуздругом, яка охопила всю Україну:

"Дуже важливо, що українці відгукнулися на цю акцію та проявили свою небайдужість до осіб з обмеженими можливостями. Я знаю, що в рамках цього флешмобу цілі колективи запрошували на каву людей з особливими потребами. І мені б дуже хотілося, щоб ця акція була бестроковою, щоб ми щодня приділяли увагу таким людям, адже вони – цілий світ: цікавий, безмежний і неповторний".

Знаючи, що Роман працює у Львові таксистом, на згадку про зустріч пані Марина подарувала йому відеореєстратор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: