fbpx

Масове отруєння на Прикарпатті: в інфекційній вже 75 пенсіонерів і одна дитина

Суспільство 15:50, 15.09, 2016

Кількість госпіталізованих внаслідок масового отруєння на Долинщині продовжує зростати.

Як повідомляв КУРС, 11-12 вересня після святкування Дня працівника нафтової промисловості 11 вересня у лікувально-оздоровчому комплексі "Дружба" до інфекційного відділення ЦРЛ потрапили кількадесят людей, здебільшого похилого віку – ветеранів галузі.

Станом на 14:00 15 вересня госпіталізовано 75 дорослих осіб та одна дитина віком до 15 років (70 осіб в інфекційному відділенні Долинської центральної районної лікарні, 6 осіб в інфекційному відділенні Рожнятівської центральної районної лікарні Івано-Франківської області). Стан хворих середнього ступеня важкості, загальна слабкість, t 37,8-38 градусів, пронос 2-3 рази на добу, нудота, кількаразова блювота, болі в животі, повідомляє прес-служба СЕС.

Фахівці Долинського міськрайонного відділу Державної установи "Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України" продовжують епідрозслідування спалаху гострої кишкової інфекції.

На об’єкті виникнення спалаху відібрано на бактеріологічні дослідження 3 проби харчових продуктів, 60 змивів (на патогенну флору – 40 змивів, БГКП – 20 змивів), 4 проби води та обстежено 81 особу (76 хворих та 5 декретованих працівників харчоблоку лікувально-оздоровчого комплексу "Дружба").

Під час епідеміологічного розслідування встановлено, що постачанням харчових продуктів для банкету в лікувально-оздоровчий комплекс "Дружба" займався ПП Лешанич, двох працівників підприємства було обстежено бактеріологічно.

Спеціалісти відділення організації епідеміологічних досліджень Долинського міськрайонного відділу та Рожнятівського районного відділу ДУ "Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України" провели подвірні обходи, обстежили 19 домашніх вогнищ (з яких відібрано 105 змивів на патогенну флору, 5 проб води) та обстежили 30 контактних осіб.
Також працівники відділення дезінфектології Долинського міськрайонного відділу ДУ "Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України" провели заключну дезінфекцію наряд (№ 567 від 13.09.2016 року), відібрали змиви на контроль якості проведеної дезінфекції.

Спеціалісти відділення організації епідеміологічних досліджень Долинського міськрайонного відділу провели бесіду з працівниками харчоблоку з питань профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.  

Питання щодо спалаху гострих кишкових захворювань після бенкету в лікувально-оздоровчому комплексі "Дружба" (с. Новоселиця Долинського району Івано-Франківської області) заслухано 13.09.2016 р. на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС Долинської РДА, винесено рішення про проведення генерального прибирання з використанням дезінфікуючих засобів та посилення протиепідемічного режиму в закладі.  

Як повідомляв КУРС, всього у святкування взяли участь приблизно 170 нафтовиків-ветеранів галузі. Вже отримано перші результати аналізів, сальмонельоз підтвердився в усіх госпіталізованих на Прикарпатті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: