fbpx

Масові отруєння на Прикарпатті: влада виділить 100 тисяч на поновлення запасів необхідних медикаментів

Суспільство 15:28, 01.07, 2016

Голова облдержадміністрації Олег Гончарук спільно з директором департаменту охорони здоров’я ОДА Мироном Матейком відвідав Івано-Франківську обласну клінічну інфекційну лікарню.

Метою візиту було ознайомлення з умовами перебування пацієнтів, які постраждали після отруєння у закладах громадського харчування минулими вихідними. Лікування цих пацієнтів та якість надання їм медичних послуг була під особистим контролем голови ОДА.

"Випадок масового харчового отруєння є неприпустимим, але я задоволений, що медичні працівники забезпечили належне надання кваліфікованої допомоги,  наголосив Олег Гончарук. – Завдяки цьому люди одужують і вже невдовзі будуть виписані з лікарні".

На переконання в. о. головного лікаря ІФОКІЛ Любові Андрусишин, у літню пору варто особливо ретельно перевіряти якість продуктів харчування, дотримуватися санітарних норм гігієни та вчасно звертатися за кваліфікованою медичною допомогою.

Голова ОДА особисто переконався, що постраждалі отримали всю медичну допомогу та були забезпечені лікарськими препаратами. Проте Олег Гончарук доручив департаменту охорони здоров’я виділити додаткових 100 тисяч гривень на поповнення запасів необхідними засобами для лікування.

Нагадаємо, що після святкування весілля у закладах харчування занедужало більш ніж 50 осіб, більшість хворих госпіталізована.

Харчове отруєння вказані особи отримали перебуваючи на весіллі 25 та 26 червня в ресторані "Діброва" в Богородчанах.

Аналогічна подія трапилась в місті Тисмениця. З харчовим отруєнням протягом 27 червня до обласної клінічної інфекційної лікарні в Івано-Франківську доставлено 23 особи. Всіх їх госпіталізовано також з гострим гастроентероколітом. 

Як писав КУРС, прокуратура відкрила кримінальні провадження за фактами масових отруєнь на Прикарпатті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: