fbpx

Матері загиблого бійця збрехали у франківській маршрутці, щоби взяти гроші за проїзд

Суспільство 20:10, 15.09, 2015

Обіцянки міського голови Івано-Франківська забезпечити родинам загиблих на Сході героїв безкоштовний проїзд у міському транспорті не виконуються.

Випадок з власного досвіду описала у Фейсбук Оксана Даниш, мати полеглого айдарівця Василя Білика. "Знову про художню самодіяльність перевізників, а може, й окремих хитромудрих водіїв", – назвала вона свій сьогоднішній пост.

"Сідаю сьогодні у міський автобус, на вході показую своє посвідчення члена сім'ї загиблого військовослужбовця, проходжу вглиб салону. Завжди так робила. Але водій попросив показати посвідчення ближче. Вертаюсь, показую. Він витягує звідкись"із широких штанін дублікатом бєсценного груза" папірчик у файлику з друкованим текстом, щось ніби звіряє і, тицьнувши пальцем, резюмує: "З вашої категорії пільгу знято!" – повідомила мати полеглого захисника.

Жінка висловила здивування, сказала водію, що про це ніхто ніяк не повідомляв, але заплатила.

"Тут до мене повернулась старша жінка і сказала, що вона пенсіонерка, але теж заплатила. Мушу зазначити, що година була біля 13:00, тобто час, коли пенсіонери їздять без обмежень. І я посвідченням користувалась тільки у денний час, між 10 і 16 год. В інший час чесно платила.
Мене це насторожило, і я відшукала поглядом інформацію про перевізника, а потім записала номер автобуса. Потім, будучи у власних справах в міськраді, запитала, чи не відомо комусь про зняття пільг на проїзд містом. Сказали, що це брехня", – розповіла Оксана Даниш.

Жінка залишила письмову заяву на ім'я мера Івано-Франківська Віктора Аншкевичуса, у якій виклала всю інформацію про інцидент.

"Напевно, водій включив власновигаданий лохотрон і "дає план по виручці". Чекаємо на реакцію",  відзначила вона.

Оксана Даниш пригадала, що цього року у травні, на День матері, коли Віктор Анушкевичус зустрічався із родинами загиблих героїв, то обіцяв їм всеможливу підтримку.

Конкретно з приводу безкоштовного проїзду містом, щоби не виникало непорозумінь з водіями відносно категорій пільговиків, Анушкевичус пообіцяв кожному члену родин загиблих іменне посвідчення для безкоштовного проїзду в міському транспорті.

"Вересень. Посвідчень ніхто не видав. Ще й з'явились водії, напевно, юристи за покликанням, які віднайшли закони про зняття пільг…"  констатувала мати полеглого. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: