fbpx

Медсестри і санітарки з Франківська поїдуть на навчання у Німеччину

Здоров'я 09:26, 07.10, 2016

Нещодавно в Дрездені (Німеччина) відбулася конференція "Парамедична та медична допомога в місцях скупчення людей" за участю медиків з різних країн світу.

Представником від України був головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.

"В Дрездені я зустрівся з керівництвом організації Червоний Хрест і домовився про надання допомоги лікувальним закладам Івано-Франківська медичною технікою, медичним обладнанням та меблями. Ми обговорили також питання навчання медичного персоналу екстреної медичної допомоги і навчання парамедиків. Сподіваємося, що Центральна міська клінічна лікарня, спільно з Червоним Хрестом, візьме на себе такий обов’язок, як навчання парамедиків. Мова про людей, які зможуть працювати при різних установах з великими колективами і надавати парамедичну допомогу: зробити штучне дихання, перев’язати хворого, тощо. В ідеалі третина мешканців нашого міста мають уміти якісно надавати парамедичну допомогу", – розповів Тарас Масляк.

За його словами, згідно з попередньою домовленістю по двоє-троє медсестер і санітарок різних медичних закладів Івано-Франківська поїдуть на навчання до Дрездена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: