fbpx

Медикам Прикарпаття обіцяють зарплату за серпень

Суспільство 17:09, 13.10, 2017

Медикам боргують зарплату у семи районах області.

Про це йшлося у п’ятницю, 13 жовтня, на засіданні постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та податків, пише Репортер.

Про розподіл коштів у медичну галузь доповідала директор департаменту фінансів Ірина Мацькевич. За її словами, до обласного бюджету надійшла медична субвенція у сумі 19 млн. З них 2 млн спрямують на закупівлю гемодіалізу, а 17 млн – на виплату заробітної плати за серпень та аванс за вересень.

Також Ірина Мацькевич повідомила, що сім районів мають заборгованості з виплати заробітної плати. За словами голови комісії Миколи Палійчука, щоб погасити весь борг, треба 180 млн грн.

До обласного бюджету ще чекають 25 млн медичної субвенції.

Недавно медики Прикарпаття брали участь у протестних акціях в столиці  19 вересня у Києві тисячі лікарів вийшли на мітинг, вимагаючи виплатити їм зарплати та призначити міністра охорони здоров'я. З Прикарпаття на мітинг поїхали 70 медичних працівників.

Нагадаємо, голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук пообіцяв працівникам бюджетної сфери погасити заборгованість із виплати заробітної плати до кінця року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: