fbpx

Медицина Франківська котиться до рівня Зімбабве, – Сергій Стефанко

Здоров'я 18:11, 11.03, 2015

Депутат міської ради, голова комісії з охорони здоров'я міськради, заступник головного лікаря міського пологового будинку з медичних питань Сергій Стефанко порівняв перспективи розвитку медичної галузі Франківська з ситуацією в найбідніших країнах світу, зокрема африканських.

Про це він заявив під час засідання круглого столу на тему "Створення єдиного медичного простору Івано-Франківська".

"Йдемо до рівня Зімбабве, – сказав він.  Де всіх хворих, бо вони бідні, лікує один лікар. Лікує всі хвороби і видає довідки про смерть".

За словами Сергія Стефанка, система охорони здоров'я в Зімбабве розрахована на те, що це бідна країна, в якій живуть бідні люди. До того ж іде медицина в Україні. 

Обласний педіатр Лариса Боришкевич зазначила у відповідь, що в розвитку медицини Україні варто рівнятися на Канаду і Великобританію.

"Канада, Великобританія працюють на системі сімейної медицини. Сімейний лікар у них  спеціаліст, який має в 2-3 рази більшу зарплату, ніж інші лікарі, має обладнання і авто. Його робота основна – виявлення хвороб, профілактика і попередження ускладнень. Це те, що виявляється на первинному рівні і дає результат на вторинному  на рівні спеціалізованої допомоги в стаціонарі",  заявила Боришкевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: