fbpx

Мер Франківська обіцяв розібратися з несанкціонованою забудовою на Гімназійній

Суспільство 15:38, 02.12, 2015

Мешканці Івано-Франківська звернулися до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа з проханням припинити самовільне будівництво на Гімназійній.

“Перш за все хочу привітати вас з обранням і висловити сподівання, що ваша команда і депутатський корпус наведе лад у незаконному будівництві, – звернулася до Марцінківа мешканка вулиці Лілія Тирінова. – Ми з червня пробуємо достукатися до міської влади. Ми неодноразово повідомляли, що на нашій вулиці Гімназійній забудовник здійснює незаконне будівництво. Однак після нашого звернення виготовляються містобудівні умови і таким чином головним архітектором міста узаконюється незаконне будівництво”.

Після численних звернень в управління Держархбудінспекцію проведено ряд перевірок. Після останньої інспекція Держархбудконтролю в Івано-Франківській області скасувала декларацію на початок будівельних робіт.

“Ми просимо вас, щоб ви у свою чергу розібралися з цим питанням і скасували містобудівні умови, забезпечили використання земельної ділянки згідно з законодавством України. Ви маєте всі повноваження і всі важелі впливу зобов’язати власника земельної ділянки привести будову у той вигляд, в який би мав бути”, – відзначила скаржниця.

Руслан Марцінків обіцяв людям допомогти вирішити проблему, залучивши правоохоронців Звернення мешканців Гімназійної передав новопризначеному заступнику Олексію Кайді.

“З понеділка я запланував проведення нарад з головним архітектором, з департаментом для того, щоби вияснити ті всі питання як щодо вашої забудови, так і щодо інших, які є в місті Івано-Франківську. Буде викликаний головний архітектор, який поки що працює на своїй посаді, і окремо зробимо нараду з вашого питання”,  пообіцяв Кайда.

Нагадаємо, мешканці Івано-Франківська півроку борються проти будівництва багатоповерхівки, яку починали споруджувати як індивідуальний житловий будинок у районі Калуського шосе – Гімназійної. Люди переконують, що за несанкціонованою забудовою стоїть колишній головний архітектор міста Ігор Гаркот.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: