fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Мер Франківська зізнався, що призначить на посаду начальника міського держархбудконтролю одіозного екс-посадовця ДАБІ

Мер Франківська зізнався, що призначить на посаду начальника міського держархбудконтролю одіозного екс-посадовця ДАБІ

Суспільство 23:06, 11.03, 2016

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зізнався, що збирається призначити на посаду начальника управління державного архітектурно-будівельного контролю виконкому Івано-Франківської міської ради Тараса Рибака, якого прикарпатський "Правий сектор" звинуватив в отриманні хабарів від підприємців-забудовників і вимаганні грошей від інспекторів ДАБІ.

Про це Руслан Марцінків заявив у програмі “Точка зору” на ТРК “РАІ”, звітуючи за 100 днів роботи.

У прямому ефірі програми громадський активіст, керівник регіонального відділення Інституту політичної освіти Тарас Случик  поцікавився призначенням керівника міського управління Держархбудконтролю.

Як писав КУРС, начальником управління держархбудконтролю міськвиконкому, імовірно, стане Тарас Іванович Рибак.

Раніше Тарас Рибак працював заступником начальника та начальником інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області до її ліквідації в серпні 2014 р. згідно з постановою Кабміну. У липні 2014-го прикарпатський “Правий сектор” звинуватив Рибака в отриманні хабарів від підприємців-забудовників і вимаганні грошей від інспекторів ДАБІ. Активісти запропонували Рибаку добровільно піти у відставку, на що отримали відповідь, що інспекцію вже ліквідовують як таку.

“Ми починаємо процедуру повернення цих повноважень, не так просто їх повернути. Але ми всі механізми вже зробили. Вірю, що держархбудконтроль буде допомогою саме у будівн… – затнувся Марцінків і відразу виправився: – Саме у боротьбі з хаотичною забудовою в місті Івано-Франківську”.

До слова, в рамках децентралізації системи держархбудконтролю в Україні триває процедура передачі повноважень від ДАБІ України органам місцевого самоврядування, які першими виконали умови для створення власних інспекцій. Сьогодні Івано-Франківська міська рада затвердила положення про управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

“Зараз не проблема в керівнику. Нам важливо, щоби цей держархбудконтроль і повноваження перейшли на рівень міста Франківська”, – відзначив Марцінків.

І зрештою сказав:

“Тому я кажу, я буду рекомендувати пана Рибака на цю посаду. Тому що він кваліфікаційним вимогам підходить. Є процедура, яку ми маємо пройти, і створити це підприємство”.

На запитання Случика, чи не стурбувала Марцінківа декларація про доходи майбутнього очільника міського деджархбудконтролю, Марцінків відповів:

“Він минулий рік не працював у цій структурі…”

Нагадаємо, претендент на посаду начальна управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Тарас Рибак за минулий рік отримав 24 гривні доходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: